Skoniai · Vegetariški patiekalai

Vegetariška užkandėlė su rikota ir pomidorais

Tokia užkandėlė gražiai turėtų atrodyti žemose stiklinėse. Trys pagrindiniai sluoksniai, trys spalvos, tačiau skonis sueina į vieną visumą. Gali tai būti apéro (pranc. užkandžiai prie vyno), gali tikti įžanginei pietų daliai. Kiek kartų sau žadėjau ją pasigaminti ir vis kažkas kitas nurungdavo; gal pyragėliai, keksiukai, morengai ar kitokie atsispyrimo reikalaujantys dalykėliai? Bet tik ne šį kartą!

Vegetariška užkandėlė
Vegetariška užkandėlė

Reikės:

  • 4 pomidorai
  • 200 gramų rikotos varškės
  • 100 gramų liesos varškės
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 raudonasis svogūnas
  • Druskos
  • Pipirų
  • Keleto krūmeliū sultenių
  • Pipirnių
  • Lapinių ridikėlių
  • 2 skiltelės česnako
  • 4 arbatiniai šaukšteliai “Pesto” padažo
  • 0,5 citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.
  3. Rikotą išsukite iki vientisos masės su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų. Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.
  4. Nuplaukite, nusausinkite sultenes, pipirnes ir lapinius ridikėlius, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų.
  5. Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus. Skanaukite su skrudinta itališka duona.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *