Tokia užkandėlė gražiai turėtų atrodyti žemose stiklinėse. Trys pagrindiniai sluoksniai, trys spalvos, tačiau skonis sueina į vieną visumą. Gali tai būti apéro (pranc. užkandžiai prie vyno), gali tikti įžanginei pietų daliai. Kiek kartų sau žadėjau ją pasigaminti ir vis kažkas kitas nurungdavo; gal pyragėliai, keksiukai, morengai ar kitokie atsispyrimo reikalaujantys dalykėliai? Bet tik ne šį kartą!

Reikės:
- 4 pomidorai
- 200 gramų rikotos varškės
- 100 gramų liesos varškės
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 raudonasis svogūnas
- Druskos
- Pipirų
- Keleto krūmeliū sultenių
- Pipirnių
- Lapinių ridikėlių
- 2 skiltelės česnako
- 4 arbatiniai šaukšteliai “Pesto” padažo
- 0,5 citrinos sulčių
Gaminimas:
- Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
- Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.
- Rikotą išsukite iki vientisos masės su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų. Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.
- Nuplaukite, nusausinkite sultenes, pipirnes ir lapinius ridikėlius, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų.
- Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus. Skanaukite su skrudinta itališka duona.