Skoniai · Sluoksniuotos tešlos kepiniai

Sūrio lazdelės iš sluoksniuotos tešlos

Štai valgau salotas su graikišku sūriu ir negaliu atsižiūrėti į savo sūrio lazdeles. Tai, jums, kurie gaminate sluoksniuotą tešlą negalvodami, bus juokinga, bet man, pirmą kartą pasiryžusiai – tai didvyriška. Delsiau gal dvejus metus, ir štai,  pagaliau, jau galiu su ja veikti, ką tik panorėjus. “Pirmiausia raitysiu sūrio lazdeles” – pamaniau, ir ėmiausi darbo sparčiais žingsniais, nes jau labai norėjosi paragauti.

Reikės:
Gaminimas:
  1. Paimkite trečdalį paruoštos sluoksniuotos tešlos arba tiek, kiek jums atrodo reikalinga – iškočiokite, suformuokite kvadratą.
  2. Padalinkite gautą lakštą į dvi dalis.
  3. Ant vienos dalies užberkite tarkuoto kietojo sūrio, truputėlį paspauskite, kad įsiterptų į tešlą.
  4. Ant kitos dalies vėl dėkite sūrį ir pabarstykite kmynais.
  5. Uždėkite antrąjį lakštą ant pirmojo, supjaustykite 2-3 centimetrų juostelėmis.
  6. Juosteles susukite priešinga kryptimi – gausite gražias pynutes su sūrio dryželiais.
  7. Sudėkite jas į skardą, galiukus pritvirtinkite prie  kepimo popieriaus, kad neiširtų.
  8. Patepkite kiaušinio plakiniu, kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  9. Rezultatas – nuotraukoje. 🙂
Sūrio lazdelės su kietuoju sūriu ir kmynais
Sluoksniuotos tešlos fantazijos
Galima susukti paparastai, be jokių priedų – prie jų tinka įvairūs pagardai

Dar šis bei tas…

Lazdelių įdarui galite naudoti du skirtingus sūrius – gausite išraiškingesnį skonį.

Kmynus galite keisti smulkintu rozmarinu.

Jeigu darote lazdeles išskirtinai prie alaus, galite sūrio sluoksnius pabarstyti paprikos milteliais.

Sluoksniuotą tešlą gaminau pagal lietuvių/prancūzų receptūrą – lanksčiau, šaldžiau ir kočiojau 3+3 kartus: tris, kaip lietuviai sako “užteks tiek, o galima ir keturis”, prancūzai, tuo tarpu  – “Nu, nu, nu – tikra sluoksniuota tešla yra 6 kartų kočiojimo ir šaldymo”. Taigi, jie mane įtikino ir aš pasirįžau dar pasitreniruoti. Šaldytos tešlos instrukciją pagal prancūzus rasite čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *