Riestainiai, riestės · Skoniai

Paprasti riestainiai

Paprastai dienai tinkamiausi paprasti, lengvai paruošiami dalykai. Prie įprastų pietų juk visada norisi turėti kažką skanaus. Štai šie riestainiai yra pats tas, skubant įsimesti į krepšelį ir skaniai suvalgyti darbe prie kavos, ar pakramsnoti sode po medžių laja, ar pakeliui užsukus pas draugus nustebinti tuo, kad bus “kažko prie kažko”. O ar netinkamas jis iškyloms, kelionėms, ir vaikų vilionėms;)? Privalumų turi įvairių – nuo to, kad galioja kelias dienas iki to, kad nereikia jaudintis, kad susilaužys, sutrupės, ar kitaip kaip nors susigadins. Tvirti, su cukraus plutele – jie privalo būti išbandyti ir įvertinti.

“Nostalgija mokyklos laikams” – sako gaminantys ir besidalinantys jų receptu. Prisipažinsiu – yra šiek tiek ir to. Tiek nebuvo graibstomos minkštutės kaip pūkas bandelės, kiek šie riestainiai ir roksai. O, geras! – Prisiminiau, kad dar labai skanūs buvo roksai.:) Tai neužilgo pabandysiu ir juos iškepti.

Nostalgijos paveikti kepiniai – prisiminti verta…

Reikės:
  • 450 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 170 g cukraus
  • 4 v.š. saldaus kondensuoto pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 50 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
Gaminimas:
  1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
  2. Sudėkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išsukite iki vientisos masės (galima elektriniu mikseriu, bet man labiau patinka mediniu šaukštu ar silikonine mentele).
  3. Sudėkite vanilinį cukrų, druską, supilkite pieną ir dar kartą viską išmaišykite iki vientisumo.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite nusijotus miltus ir kepimo miltelius.
  5. Miltų mišinį suberkite į tešlą, išminkykite, sudėkite į maistinę plėvelę ir patalpinkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  6. Atšaldytą tešlą padalinkite gabaliukais po 60 g, suformuokite ilgus volelius, šiek tiek paploninkite galus, užlenkite iki vidurio, padailinkite kaip patinka.
  7. Vieną riestainio pusę apvoliokite cukruje, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą cukruota puse į viršų.
  8. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių.

Patiekite atvėsusius. Skanaus:)

Dar šis bei tas…

Palaikyti tešlą šaldytuve galima ir ilgiau – nepakenks.

Galima riestainiukus daryti ir mažesnius – po 50 gramų, o originaliame recepte nurodyta po 70 gramų, tačiau tokios man pasirodė per didelės.

Iškepę riestainiai linkę greitai kietėti todėl reikia iš anksto pasirūpinti, kad neperdžiūtų.

Recepto šaltinis: virtuvesmenas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *