Jau liaupsinau tartaletes savo poste Tartaletė su braškėmis. Šį kartą sumaniau jas sumažinti iki užkandžių krepšelių dydžio. Gal galima jas pavadinti krepšeliais su citrininiu kremu ir citrusinių vaisių gabaliukais? Kodėl gi ne? Kam ko reikia, tas tą pasiims!
Šiandien, vis gi, norėčiau su jumis pasimėgauti mini tartaletėmis, kurias mikliai patiekiau šeštadienį prie kavos. Žodis “mikliai” čia tinka 100%, nes tešlą pagrindui buvau anksčiau paruošusi, o citrininis kremas buvo pagamintas, taip pat, prieš kelias dienas, supiltas į stiklainiuką ir saugiai patalpintas šaldytuve. Liko vienas malonumas – iškočioti tešlą, suformuoti krepšelius, keletui minučių patalpinti į krosnį, atvėsinti, užpildyti kremu, papuošti citrusinių vaisių gabaliukais – VISKAS !!! Servez-vous, si’il vous plaît! (pranc.,pasivaišinkite, prašom 🙂
Reikės:
Pagrindui (žr. tartaletė su avietėmis ir morengais)
- 200 g miltų
- 100 g sviesto
- 50 g cukraus
- 3 kiaušinių trynių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Įdarui
- 2 citrinų
- 100 g cukraus pudros
- 50 g tirpinto sviesto
- 2 kiaušinių
Papuošimui
- 0,5 žaliosios citrinos (laimo)
- 0,5 greifruto
- 0,5 apelsino
Gaminimas:
- Pirmiausia turime pasigaminti citrininį kremą (žr. citrininis kremas)
- Sviestą mediniu šaukštu išsukame su cukrumi, dedame po vieną kiaušinio trynius ir maišome toliau, kol susijungia visi ingredientai.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į gautą masę.
- Suminkome tešlą ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Atvėsintą tešlą iškočiojame, ir paėmę apvalią formelę, (gražiau būtų su formele dantytais krašteliais) “pasigaminame” diskus.
- Į keksiukų formeles (geriausia silikonones) įklojame suformuotus diskelius, pagrindą subadome mediniu pagaliuku.
- Dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, 15-20 minučių – krepšelių kraštai turi būti rusvi.
- Krepšelius atvėsiname, užpildome citrinų kremu.
- Citrusinius vaisius supjaustome griežinėliais, apipjaustom žieveles, pasmulkinam gabalėliais, papuošiam viršų.
- Ragaujame nedelsiant!
Dar šis bei tas …
Vietoj citrusinių vaisių galite dėti šviežias ar šaldytas uogas, ypač skani tartaletė su braškėmis.
Citrininio kremo pasiruoškite daugiau – turėsite kitiems desertams.