Pyragai · Skoniai

Mėlynių pyragas su morengine plutele

Mane visada žavėjo morenginė pyragų plutelė. Maniau, kad ją be galo sudėtinga išgauti. Bet pasirodo, visai paprasta. Kaip sakoma, viskas mūsų galvose. Taigi, šis pyragas greitas ir nesudėtingas. Jei sužinote, kad po valandos ateis netikėtų svečių, greičiausiai visus ingrediantus, rasite savo šaldytuve. Užtruksite valandą, per kurią turėsit laiko ir daiktus „apsimėtyti“ ir puokštelę sukurti. Daugiau čia.

Morenginis
Reikės:

Pagrindui

  • 240 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 110 g sviesto, minkšto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių trynių

Įdarui

  • 2 kiaušinių baltymų
  • 120 g cukraus
  • 2 a.š. bulvių krakmolo
  • 2 st šaldytų mėlynių (galima ir šviežių)
Gaminimas:
  1. Pagrindui miltus persijokite ir sumaišytkite su kepimo milteliais.
  2. Atskirai  kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
  3. Įmuškite du kiaušinio trynius, gerai viską išsukite.
  4. Sudėkite miltų mišinį.
  5. Užminkytą tešlą dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  6. Įdarui kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, palaipsniui suberkite cukrų ir krakmolą, dar šiek tiek paplakite.
  7. Įmaišykite uogas.
  8. Atvėsusia tešla išklokite kepimo indo pagrindą.
  9. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
  10. Ant apkepusio pagrindo paskleiskite baltymų-uogų masę, kepkite dar 10-15 minučių, kol susidarys gelsva traški  plutelė.
Mėlynių morenginis

Dar šis bei tas…

Labai norėjosi kuo greičiau paragauti, bet kantriai laukiau kol atvės, kad pajausčiau tikrą skonį – TOBULAS. Man jis skanesnis už mano anksčiau išbandytus pyragus su varške ir mėlynėmis.

Galima drąsiai bandyti ir su kitokiomis uogomis: avietėmis, raudonais serbentais. Kadangi šis pyragas nereikalauja ypatingų ingredientų (nebent neturėtumėte užsišaldę uogų), o procesas visai nesudėtingas, jis gali tapti jūsų išsigelbėjimu nepatogiomis akimirkomis.

Patogių ir skanių pasibuvimų su artimiausiais ir tolimesniais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *