Ar šis desertas yra kuo nors ypatingesnis nuo klasikinio tiramisu? Reikia pasigaminti abu ir tik tada lyginti. O tiems, kurie dėl tam tikrų priežasčių vengia kiaušinių – dabar nebus priežasties atsisakyti tiramissu.
Reikės: (6 asmenims)
- 500 g maskarponės sūrio
- 120 g cukraus pudros
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 1 citrinos žievelės
- 400 ml juodos kavos
- 2 v.š. kakavos
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
- 2v.š. tamsaus romo arba amareto likerio
- 200 g Savoyardi sausainių (sausinių-pirštelių)
Gaminimas:
- Išvirkite kavą, supilkite romą ar amareto likerį, leiskite atvėsti.
- Išplakite grietinėlę.
- Kitame inde išplakite maskarponės sūrį, cukraus pudrą, tarkuotą citrinos žievelę, vanilę.
- Į gautą masę dėkite išplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite, kol masė taps vientisa.
- Padalinkite kremą į dvi lygias dalis.
- Į vieną dalį įdėkite šaukštelį kakavos, gerai išmaišykite, kitą dalį atidėkite.
- Paimkite keturkampę formą (gali būti ir kepimo), trumpam pamerkite sausainį į kavos mišinį, dėkite ant dugno, kartokite, kol pasidengs visas plotas.
- Ant sausainių tepkite kakavos kremą, o ant viršaus – kremo be kakavos.
- Dėkite vėl trumpam pamirkytų sausainių sluoksnį, užtepkite vienu ir kitu kremu.
- Jeigu liko baltojo kremo, konditeriniu švirkštu viršuje galite suformuoti ornamentą arba tradiciškai – padaryti nedidelius kauburėlius.
- Desertą dėkite į šaldytuvą, leiskite jam sustingti.
- Prieš patiekiant, viršų pabarstykite kakava arba tarkuotu šokoladu.
Skanaukite ir mėgaukitės į sveikatą!