Desertai · Skoniai

Tiramisu be kiaušinių

Ar šis desertas yra kuo nors ypatingesnis nuo klasikinio tiramisu? Reikia pasigaminti abu ir tik tada lyginti. O tiems, kurie dėl tam tikrų priežasčių vengia kiaušinių – dabar nebus priežasties atsisakyti tiramissu.

Reikės: (6 asmenims)
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 120 g cukraus pudros
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 citrinos žievelės
  • 400 ml juodos kavos
  • 2 v.š. kakavos
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2v.š. tamsaus romo arba amareto likerio
  • 200 g Savoyardi sausainių (sausinių-pirštelių)
Tiramisu be kiaušinio
Gaminimas:
  1. Išvirkite kavą, supilkite romą ar amareto likerį, leiskite atvėsti.
  2. Išplakite grietinėlę.
  3. Kitame inde išplakite maskarponės sūrį, cukraus pudrą, tarkuotą citrinos žievelę, vanilę.
  4. Į gautą masę dėkite išplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite, kol masė taps vientisa.
  5. Padalinkite kremą į dvi lygias dalis.
  6. Į vieną dalį įdėkite šaukštelį kakavos, gerai išmaišykite, kitą dalį atidėkite.
  7. Paimkite keturkampę formą (gali būti ir kepimo), trumpam pamerkite sausainį į kavos mišinį, dėkite ant dugno, kartokite, kol pasidengs visas plotas.
  8. Ant sausainių tepkite kakavos kremą, o ant viršaus – kremo be kakavos.
  9. Dėkite vėl trumpam pamirkytų sausainių sluoksnį, užtepkite vienu ir kitu kremu.
  10. Jeigu liko baltojo kremo, konditeriniu švirkštu viršuje galite suformuoti ornamentą arba tradiciškai – padaryti nedidelius kauburėlius.
  11. Desertą dėkite į šaldytuvą, leiskite jam sustingti.
  12. Prieš patiekiant, viršų pabarstykite kakava arba tarkuotu šokoladu.
Tiramisu be kiaušinių

Tiramisu be kiaušinių

Skanaukite ir mėgaukitės į sveikatą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *