Skoniai · Sveikuolių pietūs · Vegetariški patiekalai

Keptas baklažanas su jogurto ir anakardžių padažu

Vasara – tinkamas metas skanauti lengvus užkandžius. Daržovės čia groja pagrindiniu smuiku. Baklažanas – įeina į jų penketuką, ir nereikia, tikriausiai,  priminti apie jo naudą. Jau esu išgyrusi baklažano vėduoklę, o dabar noriu pasidalinti ne ką blogesniu variantu.

Reikės:

  • 2 baklažanų
  • 1 v.š. aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų

Padažui

  • 5 v.š. graikiško jogurto
  • 1 saujos anakardžių riešutų
  • 2-3 skiltelių česnako
  • Kelių burokėlių lapų čipsų (nebūtinai)
Keptas baklažanas

Gaminimas:

  1. Baklažanus perpjauname pusiau, aštriu peiliu minkštime padarome rombus, apibarstome druska ir leidžiame pusvalandį pastovėti.
  2. Druską su išsiskyrusiomis sultimis nuplauname, gerai nusausiname, paviršius patepame aliejumi, pabarstome pipirais.
  3. Orakitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  4. Baklažanus dedame į kepimo indą ir kepame apie 40-45 minutes.
  5. Padažui,  riešutus su česnakais susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki kreminės konsistencijos, įmaišome jogurtą ir viską išsukame iki vientisos masės.
  6. Tepame ant atvėsusių baklažanų.
  7. Skoniui paįvairinti ant viršaus padėliojame burokų lapų čipsų.

Skanių Jums akimirkų!

Dar šis bei tas…

Padažo skoniui sustiprinti čia tinka ir rūgščios uogos: serbentai, spanguolės, bruknės.

Papuošti ir praturtinti galima burokėlių lapų koteliais – susmulkinti ir užbarstyti ant viršaus.

Už idėjas dėkinga FB puslapiui Be dietų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *