Vasara – tinkamas metas skanauti lengvus užkandžius. Daržovės čia groja pagrindiniu smuiku. Baklažanas – įeina į jų penketuką, ir nereikia, tikriausiai, priminti apie jo naudą. Jau esu išgyrusi baklažano vėduoklę, o dabar noriu pasidalinti ne ką blogesniu variantu.
Reikės:
- 2 baklažanų
- 1 v.š. aliejaus
- Druskos
- Pipirų
Padažui
- 5 v.š. graikiško jogurto
- 1 saujos anakardžių riešutų
- 2-3 skiltelių česnako
- Kelių burokėlių lapų čipsų (nebūtinai)
Gaminimas:
- Baklažanus perpjauname pusiau, aštriu peiliu minkštime padarome rombus, apibarstome druska ir leidžiame pusvalandį pastovėti.
- Druską su išsiskyrusiomis sultimis nuplauname, gerai nusausiname, paviršius patepame aliejumi, pabarstome pipirais.
- Orakitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
- Baklažanus dedame į kepimo indą ir kepame apie 40-45 minutes.
- Padažui, riešutus su česnakais susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki kreminės konsistencijos, įmaišome jogurtą ir viską išsukame iki vientisos masės.
- Tepame ant atvėsusių baklažanų.
- Skoniui paįvairinti ant viršaus padėliojame burokų lapų čipsų.
Skanių Jums akimirkų!
Dar šis bei tas…
Padažo skoniui sustiprinti čia tinka ir rūgščios uogos: serbentai, spanguolės, bruknės.
Papuošti ir praturtinti galima burokėlių lapų koteliais – susmulkinti ir užbarstyti ant viršaus.
Už idėjas dėkinga FB puslapiui Be dietų.