Atsargos žiemai · Padažai ir pagardai · Skoniai

Naminis pomidorų padažas

Gal per vėlai dalinuosi šiuo gėriu, bet kaip sakoma geriau vėliau…

Reikės:
  • 3 kg šviežių pomidorų
  • 1 didesnio svogūno
  • 1 didesnio česnako galvutės
  • 1 v.š. vyno acto arba bet kokio kito (vyno)
  • 1, 5 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. pipirų
  • 1 v.š. cukraus (nebūtinai)
  • 1 saujos šviežių petražolių/
  • 1 saujelės šviežių bazilikų/1.a.š džiovintų
  • 1 saujelės šviežio raudonėlio/1 a.š. džiovinto
Naminis pomidorų padažas
Gaminimas:
  1. Paruošiame kepimui česnako galvutę: atpjauname viršūnėlę, pašlakstome aliejumi, suvyniojame į aliuminio foliją, kepame 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
  2. Pomidorus supjaustome kubeliais (galima ir didesniais), sudedame į keptuvę, uždengiame, kepame ant didelės kaitros 7 minutes.
  3. Kaitrą sumažiname iki minimalios, supilame actą, dedame druską, pipirus, smulkintas/džiovintas žoleles, cukrų (jei renkamės ir jį), pamaišome, paliekame vos vos kunkuliuojantį.
  4. Kaitiname 3 valandas neuždengtą, bet jei skystis nugaruoja anksčiau ir pasiekiamas norimas tirštumas, laiką galima trumpinti.
  5. Tame tarpe išimame iškepusį česnaką, išspaudžaime jo kreminę tekstūrą į padažą, sumaišome su esamu turiniu, procesą tęsiame.
  6. Karštą padažą supilstome į švarius iškaitintus stiklainius, užsukame iškaitintais dangteliais (vienas iš būdų pavirti minutę prikaistuvyje).
  7. Uždarytus pomidorų padažo stiklainiukus slepiame po šiltu apklotu per naktį.
  8. Skanaujame patys, vaišiname svečius, įdedame vaikams, dovanojame giminaičiams ar geriems bičiuliams.

Recepto šaltinis: https://antmedineslenteles.com/2018/08/22/pomidoru-padazas/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *