Gal per vėlai dalinuosi šiuo gėriu, bet kaip sakoma geriau vėliau…
Reikės:
- 3 kg šviežių pomidorų
- 1 didesnio svogūno
- 1 didesnio česnako galvutės
- 1 v.š. vyno acto arba bet kokio kito (vyno)
- 1, 5 a.š. druskos
- 0,5 a.š. pipirų
- 1 v.š. cukraus (nebūtinai)
- 1 saujos šviežių petražolių/
- 1 saujelės šviežių bazilikų/1.a.š džiovintų
- 1 saujelės šviežio raudonėlio/1 a.š. džiovinto
Gaminimas:
- Paruošiame kepimui česnako galvutę: atpjauname viršūnėlę, pašlakstome aliejumi, suvyniojame į aliuminio foliją, kepame 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
- Pomidorus supjaustome kubeliais (galima ir didesniais), sudedame į keptuvę, uždengiame, kepame ant didelės kaitros 7 minutes.
- Kaitrą sumažiname iki minimalios, supilame actą, dedame druską, pipirus, smulkintas/džiovintas žoleles, cukrų (jei renkamės ir jį), pamaišome, paliekame vos vos kunkuliuojantį.
- Kaitiname 3 valandas neuždengtą, bet jei skystis nugaruoja anksčiau ir pasiekiamas norimas tirštumas, laiką galima trumpinti.
- Tame tarpe išimame iškepusį česnaką, išspaudžaime jo kreminę tekstūrą į padažą, sumaišome su esamu turiniu, procesą tęsiame.
- Karštą padažą supilstome į švarius iškaitintus stiklainius, užsukame iškaitintais dangteliais (vienas iš būdų pavirti minutę prikaistuvyje).
- Uždarytus pomidorų padažo stiklainiukus slepiame po šiltu apklotu per naktį.
- Skanaujame patys, vaišiname svečius, įdedame vaikams, dovanojame giminaičiams ar geriems bičiuliams.
Recepto šaltinis: https://antmedineslenteles.com/2018/08/22/pomidoru-padazas/