Salotos · Skoniai

Romaninės salotos su mėlynuoju sūriu

Jau trečias receptas su romaninėmis salotomis. Nemaniau, kad man taip patiks su jomis eksperimentuoti. Reikia nepamiršti ir apie salotų naudą. Tačiau romaninės man yra išskirtinės,  tiesiog tobulos, ir dar ne kartą prie jų grįšiu. Šį kartą skubu dalintis dar vienu receptu.

Reikės: (1 asmeniui)
  • 120 g romaninių salotų
  • 35 g mėlyno pelėsinio sūrio
  • 15 g graikinių riešutų
  • 4-5 konservuotų juodųjų alyvuogių
  • 15 ml nerafinuoto alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. raudono vyno acto
  • 1,5 a.š. skysto medaus
  • Druskos
  • Pipirų
salotos su mėlynuoju sūriu
Gaminimas:
  1. Padažui, mažame stiklainiuke sumaišykite aliejų, medų, vyno actą, druską ir pipirus, šį užsukite ir pakratykite taip, kad turinys susijungtų.
  2. Salotų lapus suplėšykite, sudėkite į lėkštę.
  3. Viršų užbarstykite sūrio trupiniais ir pasmulkintais graikiniais riešutais.
  4. Užpilkite paruoštu padažu ir patiekite nedelsiant.

Dar šis bei tas…

Ruošiant salotas sezono metu, padažą galima paskaninti maža svogūno galvute.

Jeigu neturite alyvuogių, bus gerai ir be jų (aš išbandžiau raudonąsias besėkles vynuoges – tiko!)

Padažą galite rinktis savo mėgstamą arba čia dar tinka romaninių salotų su kiaušiniais padažas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *