Kai norisi pastos…
Reikės:
Pastai
- 300 g viso grūdo spagečių/įprastų spagečių
- 0,5 l vandens
- druskos
Padažui
- 1 didesnio svogūno
- 4 skiltelių česnako
- 0,5 aitriosios paprikos (nebūtinai)
- 1,5 v.š. sviesto
- 4-5 v.š. pomidorų padažo
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. rudojo cukraus
- 1 st vandens
- 70 g mėlyno pelėsinio sūrio
- jūros druskos
- pipirų
Viršutiniam sluoksniui
- 2 vyšninių pomidorų šakelių/1 saują
- 7-8 griežinėlių chorizo dešros
- 4-5 v.š. tarkuoto kietojo sūrio.
- petražolių
- mėlyno pelėsinio sūrio trupinių

Gaminimas:
- Viršutiniam sluoksniui orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje pakepiname vyšninius pomidorus su šakelėmis.
- Suminkštėjusius pomidorus išimame iš orkaitės, atidedame.
- Sausoje keptuvėje pakepiname chorizo dešros griežinėlius.
- Nuplauname, nusausiname petražoles.
- Pastai į kepimo indą supilame vandenį, sudedame spagečius, įdedame dosniai druskos.
- Makaronus išverdame 180 laipsnių temperatūroje, – sekame nurodytą ant pakuotės paruošimo laiką (ruošiant orkaitėje, jis pailgėja, todėl reikia gaminimo metu testuoti, kad per daug nesuminkštėtų).
- Padažui keptuvėje įkaitiname sviestą, sumažinę kaitrą gražiai apkepame svogūnus, o vėliau ir česnakus.
- Pasmulkiname aitriosios paprikos puselę (sėklas pašaliname), dedame į prikaistuvį ir trumpai pakepame.
- Sudedame pomidorų padažą, pakaitiname, dedame prieskonius: jūros druską, rudąjį cukrų, pipirų mažą žiupsnelį, supilame citrinų sultis.
- Padažą pakaitinę minutę laiko, supilame vandenį, ragaujame, jeigu reikia, pridedame dar prieskonių.
- Pabaigoje įmaišome pelėsinį sūrį (gabalėlį paliekame viršutiniam sluoksniui).
- Kaitrą išjungiame, paliekame minutę kitą ant kaitlentės.
- Išvirusius makaronus ištraukiame iš orkaitės, sudedame padažą, permaišome, – jeigu makaronų viršus sausas, įpilame dar šiek tiek virinto vandens, grąžiname indą su apkepu 5 minutėms į orkaitę.
- Išjungę kaitrą, apkepą ar dar kartą ištraukiame, užbarstome tarkuotu sūriu, ant šakutės suvyniojame chorizo dešros griežinėlius, įterpiame į pastą.
- Tarpuose padėliojame atidėtų keptų pomidoriukų, pabarstome kapotomis petražolėmis bei pelėsinio sūrio trupiniais.
- Kūrinį dedame į karštą orkaitę, paliekame keletui minučių, kad išsilydytų sūris, susibalansuotų skoniai.
- Skanaujame!