Makaronų patiekalai · Skoniai

Makaronų apkepas su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir chorizo dešra

Kai norisi pastos…

Reikės:

Pastai

  • 300 g viso grūdo spagečių/įprastų spagečių
  • 0,5 l vandens
  • druskos

Padažui

  • 1 didesnio svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 0,5 aitriosios paprikos (nebūtinai)
  • 1,5 v.š. sviesto
  • 4-5 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 1 st vandens
  • 70 g mėlyno pelėsinio sūrio
  • jūros druskos
  • pipirų

Viršutiniam sluoksniui

  • 2 vyšninių pomidorų šakelių/1 saują
  • 7-8 griežinėlių chorizo dešros
  • 4-5 v.š. tarkuoto kietojo sūrio.
  • petražolių
  • mėlyno pelėsinio sūrio trupinių
Makaronų apkepas su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir chorizo dešra
Gaminimas:
  1. Viršutiniam sluoksniui orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje pakepiname vyšninius pomidorus su šakelėmis.
  2. Suminkštėjusius pomidorus išimame iš orkaitės, atidedame.
  3. Sausoje keptuvėje pakepiname chorizo dešros griežinėlius.
  4. Nuplauname, nusausiname petražoles.
  5. Pastai į kepimo indą supilame vandenį, sudedame spagečius, įdedame dosniai druskos.
  6. Makaronus išverdame 180 laipsnių temperatūroje, – sekame nurodytą ant pakuotės paruošimo laiką (ruošiant orkaitėje, jis pailgėja, todėl reikia gaminimo metu testuoti, kad per daug nesuminkštėtų).
  7. Padažui keptuvėje įkaitiname sviestą, sumažinę kaitrą gražiai apkepame svogūnus, o vėliau ir česnakus.
  8. Pasmulkiname aitriosios paprikos puselę (sėklas pašaliname), dedame į prikaistuvį ir trumpai pakepame.
  9. Sudedame pomidorų padažą, pakaitiname, dedame prieskonius: jūros druską, rudąjį cukrų, pipirų mažą žiupsnelį, supilame citrinų sultis.
  10. Padažą pakaitinę minutę laiko, supilame vandenį, ragaujame, jeigu reikia, pridedame dar prieskonių.
  11. Pabaigoje įmaišome pelėsinį sūrį (gabalėlį paliekame viršutiniam sluoksniui).
  12. Kaitrą išjungiame, paliekame minutę kitą ant kaitlentės.
  13. Išvirusius makaronus ištraukiame iš orkaitės, sudedame padažą, permaišome, – jeigu makaronų viršus sausas, įpilame dar šiek tiek virinto vandens, grąžiname indą su apkepu 5 minutėms į orkaitę.
  14. Išjungę kaitrą, apkepą ar dar kartą ištraukiame, užbarstome tarkuotu sūriu, ant šakutės suvyniojame chorizo dešros griežinėlius, įterpiame į pastą.
  15. Tarpuose padėliojame atidėtų keptų pomidoriukų, pabarstome kapotomis petražolėmis bei pelėsinio sūrio trupiniais.
  16. Kūrinį dedame į karštą orkaitę, paliekame keletui minučių, kad išsilydytų sūris, susibalansuotų skoniai.
  17. Skanaujame!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *