Kad jau gražumas to kopūsto! Vos tik pagalvojau apie artėjančią jo “giljotiną”, ranka vos nepaleido peilio – oi tai būtų buvę, oi nutikę! Atsidūstu – gerai baigėsi, reikia tęsti. O atsargumo, o dar ir gardumo dėlei – geriau imti daržovių pjaustyklę – kopūstas išskiria daugiau sulčių, o peilis draugiškai nusiteikęs laukia kitos užduoties.
Kimbam!

I RECEPTAS
Reikės:
- 400 g/1 nedidelio raudongūžio kopūsto (svoris apytikris)
- 4-5 skiltelių česnako
- 1 vidutinės morkos
- Petražolių lapelių (nebūtinai)
- 2-3 v.š. majonezo
Gaminimas:
- Kopūstą nuplauname, nusausiname, nuimame apdžiūvusius lapus, perpjauname pusiau.
- Aštriu peiliu ar stambia daržovių pjaustykle/tarka susmulkiname pirma vieną, o po to kitą kopūsto dalį.
- Sutarkuojame morką, dedame į kopūstus.
- Įtrakuojame (galima ir smulkiai sukapoti) česnako skilteles.
- Dedame majonezą, viską permaišome.
- Pabarstome (jei patinka) šviežiais ar šaldytais petražolių lapeliais.
- Voilà!
II RECEPTAS
Reikės:
- 400 g raudongūžio kopūsto
- 1 morkos
- 1 v.š. aliejaus (kokį tik naudojate salotoms gardinti)
- 1 v.š. obuolių/obuolių sidro acto
- 0,5 a.š. druskos
- 0,5 a.š. cukraus
- Pakepintų sezamo sėklų
Gaminimas:
- Kopūstą nuplauname, nusausiname, nuimame apdžiūvusius lapus, perpjauname pusiau.
- Aštriu peiliu ar stambia daržovių pjaustykle/tarka susmulkiname pirma vieną, o po to kitą kopūsto dalį.
- Sutarkuojame morką, dedame į kopūstus.
- Užpilui skirtus produktus ir prieskonius sumaišome/suplakame.
- Užpilame sutarkuotas daržoves, viską permaišome.
- Užbarstome pakepintomis sezamo sėklomis.
- Patiekiame kaip garnyrą arba valgome kaip “starterį” su namine rugio duona.
- Skanaus!
Dar šis bei tas…
Tai mūsų šeimos bene skaniausios salotos. Ypač tinka prie žvėrienos kepsnio ar suktinukų- kiekvienas renkasi sau tinkančius pagardus.
Šias salotas dažnai ruošiu tik iš 3 ingredientų: raudonojo kopūsto, česnako ir majonezo.