Salotos · Skoniai

Raudongūžių kopūstų salotos. Du receptai

Kad jau gražumas to kopūsto! Vos tik pagalvojau apie artėjančią jo “giljotiną”, ranka vos nepaleido peilio – oi tai būtų buvę, oi nutikę! Atsidūstu – gerai baigėsi, reikia tęsti. O atsargumo, o dar ir gardumo dėlei – geriau imti daržovių pjaustyklę – kopūstas išskiria daugiau sulčių, o peilis draugiškai nusiteikęs laukia kitos užduoties.

Kimbam!

Raudongūžių kopūstų salotos

I RECEPTAS

Reikės:
  • 400 g/1 nedidelio raudongūžio kopūsto (svoris apytikris)
  • 4-5 skiltelių česnako
  • 1 vidutinės morkos
  • Petražolių lapelių (nebūtinai)
  • 2-3 v.š. majonezo
Gaminimas:
  1. Kopūstą nuplauname, nusausiname, nuimame apdžiūvusius lapus, perpjauname pusiau.
  2. Aštriu peiliu ar stambia daržovių pjaustykle/tarka susmulkiname pirma vieną, o po to kitą kopūsto dalį.
  3. Sutarkuojame morką, dedame į kopūstus.
  4. Įtrakuojame (galima ir smulkiai sukapoti) česnako skilteles.
  5. Dedame majonezą, viską permaišome.
  6. Pabarstome (jei patinka) šviežiais ar šaldytais petražolių lapeliais.
  7. Voilà!

II RECEPTAS

Reikės:
  • 400 g raudongūžio kopūsto
  • 1 morkos
  • 1 v.š. aliejaus (kokį tik naudojate salotoms gardinti)
  • 1 v.š. obuolių/obuolių sidro acto
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. cukraus
  • Pakepintų sezamo sėklų
Gaminimas:
  1. Kopūstą nuplauname, nusausiname, nuimame apdžiūvusius lapus, perpjauname pusiau.
  2. Aštriu peiliu ar stambia daržovių pjaustykle/tarka susmulkiname pirma vieną, o po to kitą kopūsto dalį.
  3. Sutarkuojame morką, dedame į kopūstus.
  4. Užpilui skirtus produktus ir prieskonius sumaišome/suplakame.
  5. Užpilame sutarkuotas daržoves, viską permaišome.
  6. Užbarstome pakepintomis sezamo sėklomis.
  7. Patiekiame kaip garnyrą arba valgome kaip “starterį” su namine rugio duona.
  8. Skanaus!

Dar šis bei tas…

Tai mūsų šeimos bene skaniausios salotos. Ypač tinka prie žvėrienos kepsnio ar suktinukų- kiekvienas renkasi sau tinkančius pagardus.
Šias salotas dažnai ruošiu tik iš 3 ingredientų: raudonojo kopūsto, česnako ir majonezo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *