Mielinės tešlos kepiniai · Skoniai

Hot cross buns – saldžiosios bandelės

Tos akį traukiančios Hot cross buns saldžiosios bandelės. Jos iš tikrųjų ne tik gražios, bet ir labai skaaanios, tik reikia išlaukti, kol gerai iškils – sėkmė garantuota. Labai tinka šventiniam laikotarpiui. Šalia tortų, pyragų jos tikrai neatrodys labai kukliai.

hot cross saldžiosios bandelės

Reikės:

  • 150 ml šilto pieno
  • 30 g sviesto
  • 80 g razinų
  • 1 kiaušinio aptepimui
  • 1 kiaušinio tešlai
  • 50 g cukraus
  • 12 gramų šviežių mielių
  • 1 mažas šaukštelis vanillės (vanilės esencijos ar vanilinio cukraus)
  • 350g miltų

Dekoravimui:

  • 4 šaukštai vandens
  • 4 šaukštai miltų

Gaminimas

  1. Mieles išleiskite šiltame piene su truputėliu cukraus ir palaukite kol suputos
  2. Ištirpinkite sviestą
  3. Į dubenį supilkite išsijotus miltus, mielių ruošinį, palaipsniui įmaišykite kiaušinį, šiltą pieną,  cukrų, druską, vanilę (vanilinį cukrų). Į gautą  masę  įmaišykite ištirpintą sviestą. Minkykite 4 minutes kol gausite elastingą tešlą.
  4. Sudedėkite razinas ir minkykite dar 4 minutes
  5. Suminkytą tešlą palikite dubenyje; apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltoje virtuvės vietoje valandai ar daugiau – tešla turi iškilti dvigubai.
  6. Iškilusią tešlą pakumščiuokite, kad išeitų susidarę oro burbuliukai.
  7. Iš tešlos suformuokite ilgą volelį, padalinkite jį į aštuonias dalis, suformuokite bandeles.
  8. Sudedėkite paruoštas bandeles į skardą, užklokite švariu rankšluostėliu, palaukite kol vėl pakils.
  9. Iškilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu.
  10. Atskiram dubenėlyje užmaišykite tešlą iš vandens ir miltų. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Supilkite ją į konditerinį švirkštą ir ant kiekvienos išspauskite sukryžiuotą motyvą.
  11. Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 15-20 minučių.

Gerai praleiskite laiką prie arbatos per šventes ir po jų su hot cross buns!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *