Tos akį traukiančios Hot cross buns saldžiosios bandelės. Jos iš tikrųjų ne tik gražios, bet ir labai skaaanios, tik reikia išlaukti, kol gerai iškils – sėkmė garantuota. Labai tinka šventiniam laikotarpiui. Šalia tortų, pyragų jos tikrai neatrodys labai kukliai.

Reikės:
- 150 ml šilto pieno
- 30 g sviesto
- 80 g razinų
- 1 kiaušinio aptepimui
- 1 kiaušinio tešlai
- 50 g cukraus
- 12 gramų šviežių mielių
- 1 mažas šaukštelis vanillės (vanilės esencijos ar vanilinio cukraus)
- 350g miltų
Dekoravimui:
- 4 šaukštai vandens
- 4 šaukštai miltų
Gaminimas
- Mieles išleiskite šiltame piene su truputėliu cukraus ir palaukite kol suputos
- Ištirpinkite sviestą
- Į dubenį supilkite išsijotus miltus, mielių ruošinį, palaipsniui įmaišykite kiaušinį, šiltą pieną, cukrų, druską, vanilę (vanilinį cukrų). Į gautą masę įmaišykite ištirpintą sviestą. Minkykite 4 minutes kol gausite elastingą tešlą.
- Sudedėkite razinas ir minkykite dar 4 minutes
- Suminkytą tešlą palikite dubenyje; apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltoje virtuvės vietoje valandai ar daugiau – tešla turi iškilti dvigubai.
- Iškilusią tešlą pakumščiuokite, kad išeitų susidarę oro burbuliukai.
- Iš tešlos suformuokite ilgą volelį, padalinkite jį į aštuonias dalis, suformuokite bandeles.
- Sudedėkite paruoštas bandeles į skardą, užklokite švariu rankšluostėliu, palaukite kol vėl pakils.
- Iškilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Atskiram dubenėlyje užmaišykite tešlą iš vandens ir miltų. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Supilkite ją į konditerinį švirkštą ir ant kiekvienos išspauskite sukryžiuotą motyvą.
- Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 15-20 minučių.
Gerai praleiskite laiką prie arbatos per šventes ir po jų su hot cross buns!