Jau į pabaigą eina braškės – toks, palyginus, trumpas jų sezonas – reikės vėl laukti ištisus metus. O kiekvienais metais vis tas pats – kai atsiranda naujos uogos, skubu dairytis naujo recepto. Nors, šiais metais nesidairiau labai – tiesiog, pačiai kokia mintis kilo, su ja ir susidraugavau. Kažkaip man paskutiniu metu patiko sluoksniuoti. Kodėl gi, pamaniau, nesudėjus braškių, plaktos grietinėlės, trintos uogienies ir morengų sluoksniais. Panašus reikalas kaip su Etono betrvarke, nors šiek tiek kitokesnisvidutinių.:)
Reikės: (2 asmenims)
- 300 ml plaktos grietinėlės
- 16 morengų
- 20 nedidelių braškių+30 (šviežiai trintai braškių uogienei).
- citrinų rūgšties
- cukraus
- vanilinio cukraus
Gaminimas:
- Braškes nuvalome (jeigu reikia nuplauname drungname vadenyje), 20 braškių atidedame, likusias – sutriname.
- Išplakame grietinėlę su mažu žiupsneliu citrinos rūgšties – pabaigoje plakimo įdedame cukraus ar cukraus pudros, vanilinio cukraus.
- Pasiruošiame morengus (juos išsikepkime iš vakaro arba prieš kelias valandas kaip nurodyta pavlovos ir morenginių trapučių recepte).
- Į aukštas stiklines sluoksniuojame: braškes, ant jų – keletą morengų, plaktą grietinėlę, padaliname į stiklines trintas braškes, morengus, likusią plaktą grietinėlę, o ant viršaus padėliojame gražiausiais braškes su žiedkočiais.
Saldžių braškinių vasaros popiečių!