Makaronų patiekalai · Skoniai

Makaronų salotos su rikota

Po švenčių, arba tokiomis dienomis, kaip ši – Pelenų dieną, arba įparstą dieną, kai norisi ko nors lengvo, siūlau pasigaminti šias salotas. Angliavandeniai suteiks energijos, jeigu dirbsite protinį darbą ir, jeigu iššvaistėte energiją, tačiau net nežinote kur – juk būna atsitinka… – JOS padės atstatyti prarastus organizmo resursus . Tinkamos šios salotos ir tada, kai ribojate mėsą ir ieškote alternatyvų, kai atsibodo įprastas maistas, ir norite pakeisti įpročius, kai makaronų pakuotė neramina – “gal jau pasibaigė galojimas?!”, ir dar visokių “KAI/ KUOMET”. O TUOMET galite pradėti nuo jų ir jums prireiks ne kažin ko, ir tai nesunkiai rasite savo virtuvėje.

Reikės: (1-2 asmenims)
  • 100 g viso grūdo makaronų
  • 100 g rikotos sūrio
  • šviežių prieskoninių žolelių (petražolių, krapų, kalendros, raudonėlio)
  • 1 citrinos (žievelės ir sulčių)
  • Druskos
  • Pipirų
Gaminimas:
  1. Makaronus sudėkite virti kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Pasmulkinkite prieskonines žoleles.
  3. Į serviravimo dubenį sudėkite rikotą, įdėkite šiek tiek druskos, pipirų, įtarkuokite citrinos žievęlę, įspauskite sulčių, sudėkite prieskonines žoleles, viską permaišykite.
  4. Išvirusius makaronus, nukelkite nuo kaitros, nupilkite pusę stiklinės nuoviro, o likusį turinį iškrėskite į kiaurasamtį, kad nutekėtų vanduo.
  5. Dar šiltus makaronus apšlakstykite aliejumi, dėkite į serviravimo indą su rikototos sūriu ir prieskoniais, užpilkite pora šaukštų atidėto makaronų nuoviro, viską gerai permaišykite.
  6. Patiekite dar šiltus, kaip salotas arba kaip pagrindinį patiekalą.

Skanaukite, bandykite, nesustokite:)

Dar šis bei tas…

Jeigu viso grūdo makaronai jums pasirodys neskanūs, kitą kartą gaminkite iš įprastų – kankintis tikrai neverta.

Makaronus virkite tiek, kiek jums patinka – jeigu aklai paisysite nurodyto laiko, galite nusivilti, nes mes, lietuviai, ne italai – “ale dente” išvirti makaronai mums nelabai prie širdies. Bet nepatarčiau ir pervirti, nes ištęžusi pasta – geriau jokios – tik užteršite žarnyną.

Pradėję gaminti patiekalus iš pilno grūdo miltų, pridėkite daugiau natūralių skonių, kad nenusiviltumėte.

Nuovirą pilkite atsargiai, nes nebus gerai, jei labai atskiesite padažą – makaronai turi pasidengti lengvu kreminiu sluoksniu.

Patarčiau dėti tik šviežius žalumynus – bandžiau su šaldytais, tačiau manau, kad tai gali būti tik alternatyva, kai nėra kitos išeities.

Kad išvirti makaronai nesuliptų, virimo metu įpilkite šaukštą kitą aliejaus. Jei to nepadarėte virdami, apšlakstykite juo išvirusius.

Išvirusių makaronų, jokiu būdu, negalima nuplauti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *