Karštą dieną turėti šaldiklyje šerbeto ruošinį – tiesiog būtina. Kaip jį pasigaminti? – Parsinešti iš parduotuvės ar turgaus arbūzą, atskirti jo minkštimą, išrinkti sėklas, dėti į kokteilių plaktuvą, pertrinti. Sudėjus į plokščią, šaldymui pritaikytą indą, užšaldyti. Kai lauke >27, pats laikas sustingusią masę traukti į šilumą, palaikyti valandą šaldytuve, po to grąžinti į plaktuvą ir gražiai pasmulkinti. Idealu turėti šerbeto gaminimo aparatą – tada bus tikrinis šerbetas. Šio konsitencija netobula, tačiau atgaiva garantuota!
Patiekite mėgstamose taurėse, prieš tai apšlakstę laimo sultimis.
Papuoškite citrusinio vaisiaus griežinėliu, skanaukite ir mėgaukitės vasara!