Kaip prisijaukinti savo virtuvėje vertingas daržoves? – Ieškoti receptų, eksperimentuoti, sužinoti, ir įsitraukti į savo meniu. Štai, pasirodo iš brokolių galima pagaminti picą! Kiek tai “pica” ir kiek nebe, sekite žingsnis po žingsnio.
Reikės:
- 2 brokolių
- 60 g kietojo čederio sūrio
- 2 kiaušinių
- pomidorų pastos
- kietojo sūrio (parmezano, pecorinio, ementalio ar pan.)
- mocarelos
- vytinto itališko kumpio ar chorizo dešros
- prieskoninių žolelių (papuošimui)
Gaminimas:
- Brokolius nuplauname, nuskabome jų žiedynėlius ir apverdame sūdytame vandenyje 10 minučių (galima ir šiek tiek mažiau).
- Išgriebiame ir sudedame į kiaurasamtį, kad išbėgtų perteklinis vanduo.
- Termiškai apdorotus brokolių žiedynėlius sudedame į maisto smulkintuvą, sutriname.
- Į gautą masę įdedame kiaušinį, tarkuotą čederio sūrį, viską išmaišome.
- Ant kepimo popieriaus formuojame vieną arba keletą nedidelių picų.
- Kepame apie 20-25 minutes, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Išėmę iš krosnies picų padą aptepame pomdorų pasta, pabarstome kietuoju sūriu, išdėliojame kumpio ar dešros gabaliukus, mozarelos rutuliukus.
- Kepame dar 10 minučių.
- Papuošiame prieskoninėmis žolelėmis, tiekiame šiltą.
Dar šis bei tas…
Nereikėtų tikėtis, kad šios picos bus traškios – krašteliai apkepa, tačiau viduriukas lieka minkštas. Gaminau du kartus ir bandžiau standinti, įdėdama daugiau sūrio (recepte nebuvo nurodyta, kiek jo reikia). Gal dar galima patobulinti…
Kepimo laiką reguliuokite pagal save – aš pado kepimą pratęsiau iki pusvalandžio.
Galimas ir visai vegetariškas variantas – tik su sūriais, pomidorais.