Daržovių patiekalai · Picos · Skoniai

Brokolių pica

Kaip prisijaukinti savo virtuvėje vertingas daržoves? – Ieškoti receptų, eksperimentuoti, sužinoti, ir įsitraukti į savo meniu. Štai, pasirodo iš brokolių galima pagaminti picą! Kiek tai “pica” ir kiek nebe, sekite žingsnis po žingsnio.

Reikės:
  • 2 brokolių
  • 60 g kietojo čederio sūrio
  • 2 kiaušinių
  • pomidorų pastos
  • kietojo sūrio (parmezano, pecorinio, ementalio ar pan.)
  • mocarelos
  • vytinto itališko kumpio ar chorizo dešros
  • prieskoninių žolelių (papuošimui)

Brokolių pica
Gaminimas:
  1. Brokolius nuplauname, nuskabome jų žiedynėlius ir apverdame sūdytame vandenyje 10 minučių (galima ir šiek tiek mažiau).
  2. Išgriebiame ir sudedame į kiaurasamtį, kad išbėgtų perteklinis vanduo.
  3. Termiškai apdorotus brokolių žiedynėlius sudedame į maisto smulkintuvą, sutriname.
  4. Į gautą masę įdedame kiaušinį, tarkuotą čederio sūrį, viską išmaišome.
  5. Ant kepimo popieriaus formuojame vieną arba keletą nedidelių picų.
  6. Kepame apie 20-25 minutes, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Išėmę iš krosnies picų padą aptepame pomdorų pasta, pabarstome kietuoju sūriu, išdėliojame kumpio ar dešros gabaliukus, mozarelos rutuliukus.
  8. Kepame dar 10 minučių.
  9. Papuošiame prieskoninėmis žolelėmis, tiekiame šiltą.

Dar šis bei tas…

Nereikėtų tikėtis, kad šios picos bus traškios – krašteliai apkepa, tačiau viduriukas lieka minkštas. Gaminau du kartus ir bandžiau standinti, įdėdama daugiau sūrio (recepte nebuvo nurodyta, kiek jo reikia). Gal dar galima patobulinti…

Kepimo laiką reguliuokite pagal save – aš pado kepimą pratęsiau iki pusvalandžio.

Galimas ir visai vegetariškas variantas – tik su sūriais, pomidorais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *