Reikės:
- 2 kg sveikų neperaugusių baravykų
- 4 arbatinių šaukštelių druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 3 arbatinių šaukštelių acto
- 3 skiltelių česnako
- Juodųjų pipirų grūdelių
- Kvapiųjų pipirų grūdelių
- 1-2 lauro lapelių
- Krapų stiebelių
- 700 ml marinato
Gaminimas:
- Atrinktus, nuvalytus baravykus, kruopščiai nušluostyti drėgna servietėle ar minkštu skudurėliu.
- Atsverti reikiamą kiekį ir užpilti šaltu vandeniu, lengvai išmaudyti, likusius nešvarumus nukrapštyti su šepetuku, didesnius perpjauti per pusę arba supjaustyti dar smulkesniais gabaliukais.
- Dėti į puodą, kad apsemtų visus grybus ir pradėti virti, nugraibyti susidariusias putas.
- Virti apie 20 minučių arba pusvalandį. (Galima užvirus nupilti pirmą vandenį, pripilti naujo, bet aš viriau tame pačiame, kad išlikt daugiau baravykų aromato).
- Nukelti nuo ugnies, išgriebti grybus, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų.
- Palikti 700 mililitrų viralo ir iš jo paruošti marinatą. Supilti į puodą, sudėti visus prieskonius, dėti grybus, dar pavirti 5 minutes, pabaigoje supilti actą.
- Viską permaišyti, sudėti į iškaitintus stiklainius, užpilti marinatu, ant viršaus šiek tiek aliejaus ir padėti po apklotu, kad pritrauktų.
Laikyti šaldytuve – svečiui ir ne tik!
Dar šis bei tas…
Iš nurodyto kiekio baravykų gaunam 3 stiklainiukus po 700 ml ir lieka dar truputis degustacijai 😉
Užvirus galima pirmą vandenį nupilti, pripilti naujo, bet aš viriau tame pačiame, kad išlikt daugiau baravykų aromato.