Skoniai

Mini picos su karamelizuotais burokėliais

Žinoma, kad kiekvienas turi savo skonį, valgymo manierą. Tačiau, galima teigti, kad, net ir turėdamas visa tai, užsinori kažko neįprasto, bent jau iš vaizdo. Tap yra su viskuo, ne išimtis, picos. Maxi – sau pačiam, kai labai išalkęs, mini – draugų būriui. Picos pado recepto kol kas nekeiču – imu tokį pat, kaip vegetariškai picai su cukinija, o štai įdarą – pasirinkau kitą. O jeigu nuo pradžių, tai

Reikės:

Padui

  • 400 gramų miltų
  • 50 mililitrų nerafinuoto alyvuogių aliejaus
  • 150 mililitrų rūgpienio arba pasukų
  • 1 stiklinės vandens (gali būti ir mažiau)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Pomidoro padažo su pomidorų gabaliukais (picos padui)

Įdarui

  • 250 karamelizuotų burokėlių (galima ir virtus)
  • 120 g rūkyto kumpio
  • 80 g tarkuoto sūrio
  • Keleto rutuliukų mocarelos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Keleto apvirtų brokolių žiedynėlių
  • Prieskonių picai

Karamelizuotiems burokėliams

  • 1 a.š. aliejaus
  • 1 a.š. sviesto
  • 100 g cukraus
  • 50 g prieskoninio acto
  • Župsnelio druskos
    Mini pica

Gaminimas:

  1. Į gilų dubenį persijokite su kepimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
  2. Supilkite rūgpienį, vandenį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite dar vandens). Palikite pusvalandžiui ar daugiau.
  3. Paruoškite burokėlius – supjaustykite juos kuo ploniau. Apkepkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai apskrus. Tada supilkite actą, cukrų, druską. Maišykite keletą minučių, kol burokėliai pasidengs glazūra (virtiems karamelizuotis reikia mažiau laiko).
  4. Iš tešlos, ant miltais pabarstyto stalviršio, pasidarykite nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočiokite, padarydami mažus apvalius ar pailgus paplotėlius, išdėliokite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, ištepkite pomidorų tyre, užberkite tarkuoto sūrio, picos prieskonių.
  5. Tolygiai išdėliokite plonais ruoželiais supjaustytą kumpį.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-25 minutes. Trumpam ištraukite, ant viršaus padėliokite karamelizuotų burokėlių gabaliukus, brokolių šakeles, uždėkite pora mocarelos rutuliukų,  grąžinkite į orkaitę dar 4–5 minutėms.
  7. Patiekite su salotų lapais.

P.S. Kodėl gi jų nepasiėmus, kaip užkandžio, į darbą, savaitgalį – pasibuvimui gamtoje, o ir šiaip, ar jos  nenuostabios?

Dar šis bei tas…

Kepdama picas visada naudoju šį receptą picos padui – man jis pats geriausias. Vietoj rūgpienio naudoju nurodytą kiekį panyro pasukų. Šio gėrio mano šaldytuve visada yra – jis laikosi labai ilgai ir kuo ilgiau tuo geresnis kepiniams. Pabandykite!

Išbandykite ir kitą – picą maxi su karamelizuotais burokėliais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *