Pamačiau Instagrame melioną apvyniotą vytintu kumpiu: “graži foto, hum …, – kūrybingų yra žmonių!- o, gal visai ir valgoma…”. Artėjo Naujųjų Metų sutikimas, o aš niekaip negalėjau apsispręsti, kokį užkandį paruošti. Viskas buvo atsibodę, ir net apetitas, – prapuolė kaip į vandenį. Kviečiau “ateik, padėk kažką sugalvoti, praaa-šau!”, bet kur tau! Na, čia aš šmaikštauju, bet buvo labai panašiai, nes per Kalėdinį laikotarpį baterija nusėdo iki NULIO, o matytas vaizdas sugrąžino viltį, kad kažką lengvo ir skanaus galima bus padėti ant stalo. Sakysit, – kopijuoju? – Taip, o kas to nedaro? Gaila, neprisimenu, net kam turėčiau padėkoti, tačiau, jei aptiksiu autorių, būtinai paliksiu komentarą.
Jei nuoširdžiai, tai tuo metu net negalvojau apie gaminimą, tačiau likęs vaizdas nedavė ramybės, tad teko veikti. O veikdama sukūriau savąjį receptą, nes aprašo tai neturėjau… Dabar, kai jau išragauta, pasakysiu, tiems, kurie renkatės nekoloringą maistą, nenaudojat papildomų padažų ir pagardų – tai yra tobulas užkandis prie sauso balto vyno. Nesu didelė vynų ekspertė – pasikliauju savo oragnizmu ir jo teikiamais signalais.
Ar reikia abejoti, – tikrai, kad ne! – Pakaks pabandyti, nes tokio greito ir skanaus užkandžio nesate dar turėję;)…, na, jei įžeidžiau kieno ambicijas, siūlykite savąsias idėjas)
Dalintis taip gera…
Reikės:
- Kelių skiltelių žaliojo meliono
- Vytinto Serrano kumpio (1 pakuotės arba tiek kiek reikia)
- Ožkos pieno pelėsinio sūrio
- Saujos raudonųjų vynuogių
- 1 grepfruto
- Keleto gabaliukų avokado (nebūtinai)
Gaminimas:
- Melioną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite riekelėmis, žievę nulupkite.
- Kiekvieną vaisiaus riekelę apvyviokite kumpio juostele, sudėkite į serviravimo indą arba, jeigu turite nedaug svečių, patiekite atskirose lėkštėse.
- Supjaustykite griežinėliais ožkos sūrį, sudėkite šalia.
- Vynuoges perpjaukite pusiau, pasmaigstykite ant sūrio (galite padaryti bokštelį – sūrio riekutes sudėliokite vieną ant kitos, o viršuje įsmeikite keletą vynuogių puselių).
- Sudėkite avokado kubelius (aš bandžiau juos įtaisyti “stiebo viršuje, bet čia jau kiekvienam atsiras savų minčių).
- Greipfrutą supjaustykite griežinėliais, apipjaustykite žieveles, sudėkite į lėkštę, šalia užkandžių.
Patiekite nedelsiant!
Dar šis bei tas…
Sūrio ir kitų priedų į lėkštę nereikėtų gausiai krauti – geriau jų padėlioti atskirose lėkštutėse, kad svečiai galėtų pasipildyti, jeigu norės.
Patiekti reikia nedelsiant, nes vaisius yra sultingas.
Teko valgyti ir per naktį šaldytuve pastovėjusius (negi išmesi gerą daiktą) – nebuvo blogai…