Šeima mėgsta. Labai skanus. Iš senos receptų knygos. Ir svarbiausia – niekada nenuvylė.
Reikės: (2-3 asmenims)
- 500 g varškės
- 4 kiaušinių
- 50-100 g sviesto
- 2 v.š. cukraus
- 2-3 v.š. manų kruopų
- 0,5 st pieno/grietinėlės
- 1 citrinos žievelės
- žiupsnelio druskos
- 1 saujos razinų (nebūtinai)
Gaminimas:
- Manų kruopos užpilamos pienu/grietinėle, paliekamos 30 min, kad išbrinktų.
- Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sukrečiama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas.
- Sukrečiamos išbrinkintos manų kruopos, citrinos žievelė, druska, razinos.
- Viskas labai gerai ištrinama.
- Paskiausiai sudedami išplakti baltymai, masė lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą.
- Kepame 190 laipsnių temperatūroje, 25-30 minučių.
- Apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė, arba išverčiamas į serviravimo dubenį, pašlakstomas sviestu ar vaisių sultimis.
- Skanaujame kas kaip mėgstame – su grietine, uogiene, džemu…
Dar šis bei tas…
4 asmenims apkepą ruošiu iš 4 pakelių varškės (720g), dedu 6 kiaušinius, atitinkamai didinu kitų ingredientų skaičių.
Manų kruopų visada dedu vienu šaukštu daugiau, brinkinu piene (užpilu tiek, kad kruopas apsemtų).
Razinos dažnai būna pernelyg sudžiūvę - tuomet nuplikau verdančiu vandeniu.
Receptas iš knygos: “Sau ir svečiams” (aut. E.Račiūnienė)