Skoniai

Varškės apkepas

Šeima mėgsta. Labai skanus. Iš senos receptų knygos. Ir svarbiausia – niekada nenuvylė.

Reikės: (2-3 asmenims)
  • 500 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 50-100 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • 2-3 v.š. manų kruopų
  • 0,5 st pieno/grietinėlės
  • 1 citrinos žievelės
  • žiupsnelio druskos
  • 1 saujos razinų (nebūtinai)
Patiektas varškės apkepas
Gaminimas:
  1. Manų kruopos užpilamos pienu/grietinėle, paliekamos 30 min, kad išbrinktų.
  2. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sukrečiama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas.
  3. Sukrečiamos išbrinkintos manų kruopos, citrinos žievelė, druska, razinos.
  4. Viskas labai gerai ištrinama.
  5. Paskiausiai sudedami išplakti baltymai, masė lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą.
  6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, 25-30 minučių.
  7. Apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė, arba išverčiamas į serviravimo dubenį, pašlakstomas sviestu ar vaisių sultimis.
  8. Skanaujame kas kaip mėgstame – su grietine, uogiene, džemu…
Ką tik iškeptas varškės apkepas

Dar šis bei tas…

4 asmenims apkepą ruošiu iš 4 pakelių varškės (720g), dedu 6 kiaušinius, atitinkamai didinu kitų ingredientų skaičių.

Manų kruopų visada dedu vienu šaukštu daugiau, brinkinu piene (užpilu tiek, kad kruopas apsemtų).

Razinos dažnai būna pernelyg sudžiūvę - tuomet nuplikau verdančiu vandeniu.

Receptas iš knygos: “Sau ir svečiams” (aut. E.Račiūnienė)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *