Figos senais laikais buvo naudojamos kaip vaistas, dabar kaip maistas ir ne bet koks, o vertingas – geležies ir kalcio šaltinis. Be to, tai yra labai skanus vaisius, draugiškas kitiems maisto produktams, todėl virtuvėje labai pageidaujamas. Man šie vaisiai dar ir labai gražūs – nusiperku jų pagauta būtent šios emocijos.
‘Kaip jas gamina šefai?” – Nežinau. Neieškojau ir pas kolegas. Kad figos derėtų su užkeptu minkštuoju pelėsiniu sūriu, netikėtai pačiai atėjo tokia išganinga mintis. Labai patiko užkeptas sūris su žolelėmis ir pomidorais – aštresnis, o šis – su cinamonu+ruduoju cukrumi ir figomis priklausytų labiau desertų kategorijai, nors abu gali tikti aperityvo stalui.
Pastangų daug nekainuoja, o ir produktai lengvai prieinami.
Reikės: (1 asmeniui)
- 1 Camembert sūrio (galima imti “prezidentinį”)
- 2 sunokusių figų
- 1/5 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. rudojo cukraus
- Keleto migdolų

Gaminimas:
- Orkaitę ikaitiname iki 180 laipsnių, paruošiame sūrį.
- Labai atsargiai nupjauname sūrio viršutinį sluoksnį (taip, kad neišjudintumėm skystosios dalies, nes kaisdamas sūris ištekės per krašus).
- Ant viršaus užberiame cinamono, cukraus ir dedame į įkaitintą orkaitę, kepame apie 5 minutes.
- Sausoje keptuvėje pakepiname šiek tiek migdolus (reikia stebėti, kad nepradėtų degti, nes riešutai nepakelia aukštos temperatūros).
- Figas supjaustome į aštuonias dalis.
- Kai sūris suminkštėja, išimame jį iš orkaitės, ant viršaus gražiai išdėliojame figų skilteles, apibarstome kapotais migdolais.
- Patiekiame šiltą prie desertinio vyno, arba kaip atskirą užkandį įžangai į pietus ar vakarienę.
Skanaukite ir tai, kas atrodo neįprasta – įvairovė gena nuobodulį ir skaidrina nuotaiką:)