Skoniai · Užkandžiai

Keptas Camembert sūris su figomis

Figos senais laikais buvo naudojamos kaip vaistas, dabar kaip maistas ir ne bet koks, o vertingas – geležies ir kalcio šaltinis. Be to, tai yra labai skanus vaisius, draugiškas kitiems maisto produktams, todėl virtuvėje labai pageidaujamas. Man šie vaisiai dar ir labai gražūs – nusiperku jų pagauta būtent šios emocijos.

‘Kaip jas gamina šefai?” – Nežinau. Neieškojau ir pas kolegas. Kad figos derėtų su užkeptu minkštuoju pelėsiniu sūriu, netikėtai pačiai atėjo tokia išganinga mintis. Labai patiko užkeptas sūris su žolelėmis ir pomidorais – aštresnis, o šis – su cinamonu+ruduoju cukrumi ir figomis priklausytų labiau desertų kategorijai, nors abu gali tikti aperityvo stalui.

Pastangų daug nekainuoja, o ir produktai lengvai prieinami.

Reikės: (1 asmeniui)
  • 1 Camembert sūrio (galima imti “prezidentinį”)
  • 2 sunokusių figų
  • 1/5 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. rudojo cukraus
  • Keleto migdolų
Keptas Camembert su figomis
Gaminimas:
  1. Orkaitę ikaitiname iki 180 laipsnių, paruošiame sūrį.
  2. Labai atsargiai nupjauname sūrio viršutinį sluoksnį (taip, kad neišjudintumėm skystosios dalies, nes kaisdamas sūris ištekės per krašus).
  3. Ant viršaus užberiame cinamono, cukraus ir dedame į įkaitintą orkaitę, kepame apie 5 minutes.
  4. Sausoje keptuvėje pakepiname šiek tiek migdolus (reikia stebėti, kad nepradėtų degti, nes riešutai nepakelia aukštos temperatūros).
  5. Figas supjaustome į aštuonias dalis.
  6. Kai sūris suminkštėja, išimame jį iš orkaitės, ant viršaus gražiai išdėliojame figų skilteles, apibarstome kapotais migdolais.
  7. Patiekiame šiltą prie desertinio vyno, arba kaip atskirą užkandį įžangai į pietus ar vakarienę.

Skanaukite ir tai, kas atrodo neįprasta – įvairovė gena nuobodulį ir skaidrina nuotaiką:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *