Skoniai · Žuvies patiekalai

Lašišos kepsneliai su alumi

Lašiša su alumi! Net nebūčiau pagalvojus.:) Tradiciškai lašišą kepu tam tikromis progomis – stengiuosi išbandyti vis kitą receptą. O štai šis man pasitaikė mano mėgstamame prancūziškame žurnale. Gerai, galvoju, – kodėl gi nepabandžius. Teko pėdinti į artimiausią prekybos centrą, nors šiaip alus ne mano gėrimas.

Kuo skiriasi nuo ankstesnių kepsnių? – Tai, kad turi šiek tiek azijietiško skonio – be alaus aptepimui maišomas sojų padažas, medus, klevų sirupas.

Žalioji citrina ir pistacijos – “vyšnia ant torto”.

Ar verta kažką pridurti? – Gal geriau tuoj pat pradėti gaminti.


Nors… Be to, kad alus ne ką blogesnis padažams nei sausas vynas, jis gali gerai išpurenti blynus ar spurgas, karamelizuoti kepamą paukštį, suteikti aromato rizotui. Su lašeliu vanilės alus gali pagerinti angliškos grietinėlės skonį, su apelsinu, imbieru ar cinamonu – įnešti gurmanišką poskonį mėsos patiekalams.

Lašišos kepsneliai su alumi
Reikės:
  • 4 gabaliukų lašišos (2 kepsnių)
  • 150 ml tamsaus alaus
  • 40 ml klevų sirupo
  • 40 ml (2,5 v.š.) medaus
  • 30 ml sojų padažo
  • 1 v.š. garstyčių (rekomenduojama “Dižono”)
  • 20 g sūdytų pistacijų branduolių
  • čiobrelių
  • žaliosios citrinos
  • šviežiai maltų pipirų
  • druskos (nebūtinai)
Gaminimas:
  1. Alų, klevų sirupą, medų supilkite į nedidelį prikaistuvį – leiskite užvirti, sudėkite garstyčias, kaitrą primažinkite, pavirkite 5 minutes, kol padažas pradės tirštėti (nelaukite labai tiršto.;)
  2. Lašišos kepsnius nuplaukite, gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, padalinkite į dvi dalis, pašalinkite kaulus ir ašakas.
  3. Paruoštus gabaliukus išdėliokite ant kepimo padėklo oda į apačią, konditeriniu teptuku gausiai aptepkite padažu, palikite 20 minučių marinuotis.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (vėjelio rėžimu), dar kartą aptepkite žuvį padažu, kepkite 12-15 minučių.
  5. Iškepusią lašišą sutepkite likusiu padažu (jei taip atsitiko), paskaninkite druska (nebūtinai, sojos padažas yra sūrus), šviežiai maltais pipirais, džiovintais ar šviežiais čiobreliais, kapotais sūdytų pistacijų branduoliais.
  6. Patiekite su ryžiais ar keptomis daržovėmis.

Gurmaniškų Jums savaitgalių!

Dar šis bei tas…

Pastovėjusį medų matuokite valgomaisiais šaukštais - karštyje puikiai apsijungs su sirupu ir sojos padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *