Picos · Skoniai

Speltos miltų pica su keptais burokėliais

Rudenį kepti burokėlius tiesiog būtina! Taip, jau kartojuosi, – liaupsių jiems negailėjau, kai gaminau salotas. Kadangi mėgstu vegetariškas picas, kepti burokėliai čia labai tinka, ir graikiniai riešutai ir sūriai (o kaip be jų!), ypač pelėsinis Brie. Atradau jį naujai prieš metus ir nesuprantu, kodėl jis man anksčiau nepatiko. Dabar vis dažniau jo pasiilgstu gamindama karštus sumuštinius, picas, o keptas su vaisiais – gali pakeisti desertą, derėti prie saldaus vyno ar likerio. O, jei pasakau, kad jau pasiilgau, tai reiškia, kad laikas raitytis rankoves ir minkyti tešlą, kuriai, niekaip nerandu alternatyvos – vis ta pati, kaip visose vegetariškose picose. Tačiau, šį kartą, pagerinau pagrindo sudėtį, – įdėjau speltos miltų, o ant viršaus – daug visokio gėrio:)

Reikės:

Padui

  • 200 g kvietinių miltų
  • 200 g viso grūdo speltos miltų
  • 50 g tyro alyvuogių aliejaus
  • 70 g rūgpienio arba pasukų
  • 1 stiklinės šalto vandens
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Įdarui

  • 4-5 nedidelių keptų burokėlių
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4-5 v.š. pesto
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • Keleto graikinių riešutų
  • Brie sūrio (galima imti vieną pakuotę Brie President su grikiniais riešutais)
  • Kietojo tarkuoto sūrio (gali būti Rokiškio kietasis ar Permezanas)
  • Keleto apvirtų žiedinio kopūsto žiedynėlių (nebūtinai)
  • Picos prieskonių
  • Petražolių (papuošimui)
Pica su keptais burokėliais
Gaminimas:
  1. Tešlai abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame aliejų ir triname pirštais, kol gausime daug smulkių trupinių.
  2. Į gautus trupinius supilame rūgpienį, išmaišome, praskiedžiame vandeniu, užminkome tešlą.
  3. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui talpiname į šaldytuvą.
  4. Keptus burokėlius nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
  5. Didesnėje keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame cukrų, palaukiame, kol ištirps ir pradės karamelizuotis.
  6. Burokėlių griežinėlius nedelsiant dedame į keptuvę, apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros.
  7. Picos tešlą padaliname į tiek dalių, kiek norime gauti picų.
  8. Gautus gabaliukus iškočiojame (arba rankomis suformuojame) paplotėlius, ištepame alyvuogių aliejumi, pesto padažu, pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu.
  9. Ant viršaus dedame karamelizuotus burokėlių griežinėlius, apvirtus žiedinio kopūsto žiedinėlius (jeigu patinka), pabarstome picos prieskoniais, tarpuose pridedame laužytų graikinių riešutų.
  10. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
  11. Gražiai apkepusias picas išimame iš orkaitės, padėliojame gabaliukais supjaustyto Brie sūrio, grąžiname į orkaitę keletui minučių, kad išsilydytų sūris.
  12. Patiekiame šiltas, apibarstytas kapotomis petražolėmis su dubenėliu kvapnaus sultinio.

Sveikų, kvapnių, šiltų Jums patiekalų ant rudeninio stalo!

Dar šis bei tas…

Tešlą reikia minkyti trumpai, ne kitaip išsiskirs per daug glitimo.

Vandens tešlai nereikėtų padauginti, nes ši greitai atsiskiedžia.

Labai greitai ir skaniai pesto padažą galima pasigaminti ir patiems. Gal sudėtingai atrodo, kol nepabandai – įsitikinsite paskaitę čia ir čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *