Pyragai · Skoniai

Grikių miltų braunis su vyšniomis

Tausiau ir sveikiau. Taip keliaujame ar riedame, gal būt skrendame ar tipename nedrąsiais žingsneliais dar vienų metų pabaigos link. Kiekvienas savo tempu ir su savo nusiteikimu.

Tausiau, (turbūt šį žodį sukūriau pati) – tai yra naudojant atsargas, nes netrukus šventėmis darysime ilgiausius pirkinių sąrašus. Arba tausiau, tai, kai nuo švenčių liks šokolado ar migdolų – tai toks greitas ir labai skanus deserčiukas, kaip šis braunis, bus labai į temą. Ir nepamirškime, kad šiam skanėstui labai tinka šaldytos vyšnios. Tikriausiai dar neišragavote visų.;)

Sveikiau, tai reiškia, kad kepinys be tradicinių kvietinių miltų. Jam labai tinka grikių ir migdolų miltai. Nemažai šokolado, kaip ir priklauso tradiciniam brauniui. Ir kam patinka juodasis šokoladas, – skanaukite jį kitame pavidale. Reikėtų nepamiršti, kad tik juodajame šokolade randama daugiau sausosios kakavos masės nei kitos rūšies šokolade, tad daugiau ir bioflavonoidų. Mokslinių tyrimų duomenimis, flavonoidai didina azoto oksido gamybą kraujagyslių endotelyje, t. y. vidiniame kraujagyslių sienelių sluoksnyje, todėl gali sumažinti kraujospūdį.

Gaminam šiandien? Kam atidėlioti.;)

Reikės:

Brauniui

  • 90 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 4 kiaušinių
  • 100 g rudojo cukraus
  • vanilės ekstrakto
  • 40 g grikių miltų
  • 30 g migdolų miltų
  • 1 saujos vyšnių (šaldytų/šviežių)

Glajui

  • 2 v.š. jogurto
  • 1 a.š. kakavos
  • 1 a.š. cukraus pudros
Grikinių miltų braunis su vyšniomis

Gaminimas:
  1. Pasiruošiame 20 cm skersmens kepimo formą.
  2. Brauniui garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir sviestą.
  3. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki balkšvos masės, – turinys padidėja dvigubai.
  4. Įlašiname šiek tiek vanilės ekstrakto, permaišome.
  5. Sudedame atvėsusią šokolado ir sviesto masę, dar kartą viską suplakame.
  6. Dedame miltus, sumaišome iki vientisos masės.
  7. Tešlą sukrečiame į formą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginame paviršių, padėliojame vyšnias, šiek tiek paspaudžiame į tešlą.
  8. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, ventiliatoriaus rėžimu, 25-30 minučių.
  9. Glajui sumaišome numatytus produktus, aptepame atvėsusį pyragą.
  10. Skanaujame!

Dar šis bei tas…

Glajaus galite pasigaminti daugiau - jis tinka ir pagardui.

Vietoj vyšnių, galite dėti šaldytas avietes.

Recepto šaltinis: https://duonosirzaidimu.lt/2019/05/grikiu-miltu-ir-migdolu-braunis/

Naudota informacija: https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *