Kam nepatinka raudonieji serbentai, tie su jais nieko ir nedarys, o kas juos dievina, pasigamins ir šį desertą – jie tikrai skleidžia kerus! Jau, tikriausiai, išskanauti morenginis serbentų pyragas, pyragas su serbentais ir morengu. Viliuosi, kad jei dar nepabandėte, tai bent jau įsidėjote į užrašinę.:)
Reikės:
- 300 g raudonųjų serbentų + cukraus
- 4 v.š. 9% varškės
- 2 v.š. maskarponės sūrio
- 2 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. vanilės esencijos
Gaminimas:
- Atrinktas ir nuplautas uogas dedame į prikaistuvą ar puodelį ir kaitiname, kol uogos suminkštės.
- Uogų masę dedame į sietelį ar koštuvą (dvigubą marlę) ir išgauname sultis.
- Sultis statome atgal ant viryklės, dedam cukraus, santykiu 1:1 – kaitinam, kol šis ištirps.
- Gauname šiek tiek sutirštėjusią masę (serbentai turi pektinų).
- Supilstome į stiklines ar indelius ir statome į šaldytuvą.
- Maskarponės sūrį, varškę sumaišome su cukrumi, vanilės esencija, pabaigoje patriname blenderiu, kad gautume vienalytę konsistenciją.
- Traukiame serbentų drebučius iš šaldytuvo ir patikrinę, ar šie sutirštėjo, pradedame ruošti viršutinį sluoksnį.
- Dedame paruoštą sūrių masę į konditerinį švirkštą, suformuojame bokštelius.
Patiekiame nedelsiant!
Dar šis bei tas…
Galima gaminti ir serbentų žele – gausime tvirtesnį deserto pagrindą. Man asmeniškai patinka vos sutirštėjęs, kai sūrių kremas šiek tiek panyra į drebučius, todėl sąmoningai nededu želatinos.
Tiems, kas nemėgsta labai saldžiai, galima serbentų sultis tirštinti želatina ir patiems koreguoti cukraus kiekį.
Vietoj sūrio kremo, desertu galite mėgautis su plakta grietinėle.
Serbentus galima spausti sulčiaspaude – nereiks kelis kartus kaitinti.