Daržovių patiekalai · Skoniai · Vegetariški patiekalai

Baklažano vėduoklė

Kaip greitai plinta skanios, gražios idėjos! O po to atsiranda variacijos… Tas labai tinka “baklažano vėduoklei” arba “daržovių vėduoklei”. Internete įsijungus vaizdus, jų išmes ne vieną ir ne du – teks gerokai padirbėti: “Hum… gal šitą, o gal aną?” Bevartant ir besvarstant valandos ir nebėra. O per tą laiką galėjo būti pietūs paruošti!

Patarimas: atsiminti 5 pagrindinius ingredientus, o toliau padėlioti, pabarstyti, įterpti galima,  kas ką mėgsta ir, kas kam patinka.

Labai nedvejodami nuo pagrindinių ir pradėkime – baklažanas tikras gėris!

Reikės:

  • 1 baklažano
  • 3 pomidorų
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 100 lydyto sūrio
  • 3 skiltelių česnako
  • krapų
  • druskos, pipirų, aliejaus (įtrinimui)
  • raudonosios paprikos miltelių
Baklažano vėduoklė

Gaminimas:

  1. Baklažaną supjaustome išilgai plonomis riekelėmis kaip vėduoklę, paliekant kotelį.
  2. Įtriname riekeles druska ir paliekame pusvalandžiui.
  3. Druską nuplauname, baklažaną nusausiname, įtriname česnaku, pipirais, aliejumi.
  4. Sujaustome svogūną žiedais, juos išskirstę, dedame į tarpelius prie daržovės kotelio.
  5. Pomidorus supjaustome riekelėmis, apibarstome druska, krapais ir toliau užpildome baklažano tarpelius.
  6. Prie pomidorų skridinėlių prišliejame ir plonas riekeles sūrio.
  7. Taip išpuoštą vėduoklę galima dar apšlakstyti trupučiuku aliejaus, pabarstyti saldžiosios paprikos milteliais.
  8. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
  9. Patiekiame karštą kaip pagrindinį vegetarišką patiekalą. Galima ir kaip garnyrą prie mėsos.

Mėgaukitės gražiu ir sveiku maistu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *