Kaip greitai plinta skanios, gražios idėjos! O po to atsiranda variacijos… Tas labai tinka “baklažano vėduoklei” arba “daržovių vėduoklei”. Internete įsijungus vaizdus, jų išmes ne vieną ir ne du – teks gerokai padirbėti: “Hum… gal šitą, o gal aną?” Bevartant ir besvarstant valandos ir nebėra. O per tą laiką galėjo būti pietūs paruošti!
Patarimas: atsiminti 5 pagrindinius ingredientus, o toliau padėlioti, pabarstyti, įterpti galima, kas ką mėgsta ir, kas kam patinka.
Labai nedvejodami nuo pagrindinių ir pradėkime – baklažanas tikras gėris!
Reikės:
- 1 baklažano
- 3 pomidorų
- 2 raudonųjų svogūnų
- 100 lydyto sūrio
- 3 skiltelių česnako
- krapų
- druskos, pipirų, aliejaus (įtrinimui)
- raudonosios paprikos miltelių
Gaminimas:
- Baklažaną supjaustome išilgai plonomis riekelėmis kaip vėduoklę, paliekant kotelį.
- Įtriname riekeles druska ir paliekame pusvalandžiui.
- Druską nuplauname, baklažaną nusausiname, įtriname česnaku, pipirais, aliejumi.
- Sujaustome svogūną žiedais, juos išskirstę, dedame į tarpelius prie daržovės kotelio.
- Pomidorus supjaustome riekelėmis, apibarstome druska, krapais ir toliau užpildome baklažano tarpelius.
- Prie pomidorų skridinėlių prišliejame ir plonas riekeles sūrio.
- Taip išpuoštą vėduoklę galima dar apšlakstyti trupučiuku aliejaus, pabarstyti saldžiosios paprikos milteliais.
- Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
- Patiekiame karštą kaip pagrindinį vegetarišką patiekalą. Galima ir kaip garnyrą prie mėsos.
Mėgaukitės gražiu ir sveiku maistu!