Skoniai · Sriubos

Trinta pomidorų ir salierų sriuba

Trinti, praktiškai, galima visas daržoves. Jau išbandyta šį sezoną trinta keptų burokėlių sriuba, o šiaip labai draugauju su cukinijom, tai joms teikiu pirmenybę ir trinta cukinijų sriuba taip pat yra puiki! Prancūzų pamėgta porų ir bulvių sriuba neturi lygių vėlyvą rudenį, nors vasara ji gali būti šaltsriubių karalienė. O šį kartą teks naudoti paskutinius šiltnamio pomidorus, pjauti salierų stiebus ir išsivirti kvapnią sriubą, rudeninei nuotaikai papildyti.

Reikės:

Trinta pomidorų-salieų sriuba
Trintos pomidorų ir salierų sriubos degustacija
Trinta pomidorų-salieų sriuba
Trinta pomidorų ir salierų sriuba, pagardinta sėklomis

Gaminimas:

  1. Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome minutę kitą, kol atšoks odelė, nulupame.
  2. Susmulkiname svogūnus.
  3. Puode įkaitiname aliejų, įspaudžiame česnako skilteles, pakepiname.
  4. Sudedame pjaustytą svogūną, pakepiname, pabarstome druska, pipirais, kitais prieskoniais.
  5. Atskirai užverdame nurodytą kiekį vandens, užpilame pakepintas daržoves.
  6. Susmulkiname pomidorus, salierų stiebą, dedame į verdantį vandenį.
  7. Įdedamee sultinio kūbelį ir verdame kol daržovės suminkštės.
  8. Išvirusias daržoves sutrinam elektriniu trintuvu, užbaliname grietinėle.
  9. Paskaniname kapotomis petražolėmis, krapais.
  10. Patiekiame užbarstę kepintų sezamo sėklų.

Mėgaukitės rudenio skoniais ir nebijokite eksperimentuoti!

Dar šis bei tas…

Jeigu labai skubate, pomidorų odelių galima ir nelupti – jos  paknkamai gerai “sublenderiuojamos”.

Užbalinti galima rikota, paskaninti kitokiomis sėklomis, pvz., saulėgrąžų.

Vandens pilkite labai atsargiai, jei padauginsite, sriuba gali būti per skysta – geriau vėliau papildyti.

Jeigu mėgstate tirštas sriubas, galima įmesti puselę bulvės.

Kadangi pati nepasikliauju kitų skoniu, visada gamindama ragauju. Jums taip pat patarčiau prieskonių dėti pagal savo skonį..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *