Jį galite turėti kiekvienai dienai arba šventei, lauktam arba netikėtam svečiui – jis visada ir visur tiks ir bet kam patiks – prie kavos, ir nebūtinai. Vaikai bus tie, kurie paprašys šio skanėsto pirmi, tačiau jiems nereikėtų dėti vieno ingrediento – tuoj suprasite kokio. Patiekalo didžiausias privalumas yra tas, kad jį galima turėti šaldiklyje ir prireikus patiekti su mėgstamu užpilu. Kitas, ne mažiau svarbus dalykas, – jį paruošti galima žaibiškai, o po poros valandų jau dėti ant stalo. Verta pridurti, kam aktualu, kad tai žymiai pigiau, nei nusipirkti, kažką panašaus, prekybos centre, ypač, kai ledus gauni gera kaina, o braškes naudoji savas. Na, jeigu netikite, pabandykite ir įsitikinsite, kad nei kiek neperdedu.
Reikės:
- 900 ml vanilinių ledų
- 150 ml migdolų likerio
- 600 g braškių
- 2 v.š. cukraus pudros
- 40 g Savoiardi sausainių (naudojami tiramisu gaminti)


Gaminimas:
- Ledus palikite šiek tiek aptirpti, o po to sumaišykite su 50 g likerio
- Brašes nuplaukite, gražesnes atidėkite, palikti papuošimui, likusias – sutrinkite per sietelį arba sublenderiuokite, sumaišykite su cukraus pudra, dalį atidėkite užpilui.
- Kvadratinę torto formą išklokite kepimo popieriumi taip, kad liktų dalis uždengimui.
- Sausainius išdėliokite per visą dugną, aptepkite migdolų likeriu.
- Ant sausainių užtepkite pusę ledų masės.
- Ant ledų supilkite braškių tyrės dalį. Dėkite antrą eilę sausainių, apšlakstykite likeriu, užtepkite likusią ledų masę.
- Deserto viršų apdenkite kepimo popieriumi, dėkite į šaldiklį 3 valandoms kol visiškai sustings.
Patiekite nedelsiant.
Dar šis bei tas…
Jeigu neturite migdolų likerio, tiks ir kitoks, tačiau jeigu vaišinsite vaikus, geriau jo visai atsisakyti.
Braškės tinka ir šaldytos, – naudoju vasarą paruoštą ir užšaldytą šių uogų tyrę su šiek tiek cukraus (nereikia vėliau dėti).
Pradžiai pabandykite gaminti iš pusės porcijos – sausainiukus suklokite į stačiakampę kekso formelę, naudokite 400 g ledų.
Kai ateina vasara ir prasideda didysis ledų gaminimo sezonas – šį desertą pabandykite pasigaminti su naminiais braškių ledais, o užpilui, jeigu norisi, galima naudot šaukštelį kitą mėgstamo likerio.