Desertai · Skoniai

Ledų desertas su braškėmis

Jį galite turėti kiekvienai dienai arba šventei, lauktam arba netikėtam svečiui – jis visada ir visur tiks ir bet kam patiks – prie kavos, ir nebūtinai. Vaikai bus tie, kurie paprašys šio skanėsto pirmi, tačiau jiems nereikėtų dėti vieno ingrediento – tuoj suprasite kokio. Patiekalo didžiausias privalumas yra tas, kad jį galima turėti šaldiklyje ir prireikus patiekti su mėgstamu užpilu. Kitas, ne mažiau svarbus dalykas, – jį paruošti galima žaibiškai, o po poros valandų jau dėti ant stalo. Verta pridurti, kam aktualu, kad tai žymiai pigiau, nei nusipirkti, kažką panašaus, prekybos centre, ypač, kai ledus gauni gera kaina, o braškes naudoji savas. Na, jeigu netikite, pabandykite ir įsitikinsite, kad nei kiek neperdedu.

Reikės:

  • 900 ml vanilinių ledų
  • 150 ml migdolų likerio
  • 600 g braškių
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • 40 g Savoiardi sausainių (naudojami tiramisu gaminti)
Ledų desertas
Ledų desertui tinkami Savoyardi sausainiai (“Damų piršteliai”)
Ledų desertas su braškių tyre

Gaminimas:

  1. Ledus palikite šiek tiek aptirpti, o po to sumaišykite su 50 g likerio
  2. Brašes nuplaukite, gražesnes atidėkite, palikti papuošimui, likusias – sutrinkite per sietelį arba sublenderiuokite, sumaišykite su cukraus pudra, dalį atidėkite užpilui.
  3. Kvadratinę torto formą išklokite kepimo popieriumi taip, kad liktų dalis uždengimui.
  4. Sausainius išdėliokite per visą dugną, aptepkite migdolų likeriu.
  5. Ant sausainių užtepkite pusę ledų masės.
  6. Ant ledų supilkite braškių tyrės dalį. Dėkite antrą eilę sausainių, apšlakstykite likeriu, užtepkite likusią ledų masę.
  7. Deserto viršų apdenkite kepimo popieriumi, dėkite į šaldiklį 3 valandoms kol visiškai sustings.

Patiekite nedelsiant.

Dar šis bei tas…

Jeigu neturite migdolų likerio, tiks ir kitoks, tačiau jeigu vaišinsite vaikus, geriau jo visai atsisakyti.

Braškės tinka ir šaldytos, – naudoju vasarą paruoštą ir užšaldytą šių uogų tyrę su šiek tiek cukraus (nereikia vėliau dėti).

Pradžiai pabandykite gaminti iš pusės porcijos – sausainiukus suklokite į stačiakampę kekso formelę, naudokite 400 g ledų.

Kai ateina vasara ir prasideda didysis ledų gaminimo sezonas – šį desertą pabandykite pasigaminti su naminiais braškių ledais, o užpilui, jeigu norisi, galima naudot šaukštelį kitą mėgstamo likerio.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *