Kai saulė ritinėjas dangumi kaip vasarą, pyragai su įvairiais vaisiais taip pat gerai nuteikia, kaip ir su įvairiomis uogomis. Dar visai neseniai buvo liaupsinama viskas, kas su vyšniomis, braškėmis, serbentais, agrastais, o štai dabar tik spėk ragauti įvairiausius vaisinius.
Jau anksčiau buvau rašiusi, kaip mane “pagauna” vaizdai. Prisipažinsiu, kartais ir apgauna, tačiau ne taip ir dažnai. Šį kartą mano dėmesį prikaustė pyrago su figomis paveikslėlis. “Štai, ko dar nebandžiau” – Pagalvojau, – “Pyrago su figomis!” Kas dažniausiai vyksta, kai mane pagauna emocija? – Raitausi rankoves, – nes man jo reikia ČIA ir DABAR! Toliau tikrinu šaldytuvo turinį, – figų? Turiu, tačiau tik 4, nors pagal receptą reikia 14 vienetų. Nieko nepadarysi, reikia bėgti į parduotuvę, nes turiu jį išbandyti!
Parduotuvėje teko nusivilti, nes reikalingų vaisių tiesiog nebuvo… Bet pyragą turėjau išsikepti, todėl greitai sumąsčiau, kuo galėčiau pakeisti. Pamaniau, kad kompensuoti figų kiekį galima kriaušėmis – įsimečiau keletą į krepšį, o grįžusi namo tęsiau savo užmačias.
Ką galima nuveikti su 4 figomis? Atsakymo ieškokite gaminimo istorijoje.
Išeitį visada galima rasti…

Reikės:
Pagrindui
- 3 kiaušinių trynių
- 120 g cukranendrių cukraus
- 150 g sviesto
- 200 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui
- 4 figų
- 5-6 vidutinių kriaušių
- 50 g cukranendrių cukraus
- 30 g migdolų miltų
Gaminimas:
- Pagrindui kiaušinių trynius mediniu šaukštu išsukite su cukrumi iki balkšvos masės.
- Sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą, viską sumaišykite iki purios masės (veiksmus galite atlikti ir virtuviniu kombainu arba jo priedais).
- Įkandin sudėkite išsijotus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, gerai dar kartą viską išmaišykite.
- Gautą tešlą sudėkite į 20/22 cm atsegamą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Tešlos viršų užbarstykite įdarui skirtais migdolų miltais.
- Ant viršaus dėkite kubeliais supjaustytas kriaušes (vaisių gabaliukai turi pasidengti dviem sluoksniais), užbarstykite pusę įdarui skirto cukraus.
- Figų vaisiuose padarykite 4 įstrižas įpjovas, įtaisykite jas viduryje kepinio, užbarstykite likusiu cukranendrių cukrumi.
- Kepkite 170 laipsnių temperatūroje, apie 40 minučių, vidurinėje orkaitės lentynoje su apatinine kaitinimo funkcija.
- Iškepusio pyrago neskubėkite ištraukti, palaukite 10-15 minučių.
- Galutinai kepinį atvėsinkite kambario temperatūroje, nuimkite formos kraštus, skanaukite!
Spalvingų Jums rudeninių kavos pertraukėlių!