Pyragai · Skoniai

Šokoladinis vyniotinis

Lietuviškai neskambėtų, jei pavadinčiau šį skanėstą “Kalėdų pliauska”. Na, ne, ne! Hum… Teko pasirinkti paprasatai ir aiškiai. Gal ir nereikia to įmantrumo. Vyniotinis. Šokoladinis, kaip dauguma kepa, jeigu mėgsta šokoladinius dalykėlius. Bet jis gali būti ir “kalėdine pliauska”, jeigu prieš patiekiant keletą kartų perbrauksime šakute per jo švelnų šokoladinį paviršių. Va, taip.;)

Nereikia tik rengtis palto ir bėgti į parduotuvę. Daugumą produktų rasite šaldytuve – nebent sukramsnojote šokoladą, kuris pas smaližius stebuklingai dingsta iš spintelės, lyg jo ir nebūtų buvę. Cha!

Taigi,

Reikės:

Biskvitui

  • 4 kiaušinių
  • 120 g miltų
  • 85 g cukraus pudros
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Kremui

  • 230 g pieniško šokolado
  • 250 ml grietinėlės
  • 200 g sviesto
Gaminimas:
  1. Biskivitui kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, suplakite iki standžių putų.
  2. Sudėkite cukrų, suplakite kartu su baltymais.
  3. Sudėkite kiaušinių trynius, viską išsukite iki vientisos masės.
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, švelniai įtrepkite į kiaušinių masę.
  5. Biskvito tešlą paskleiskite į stačiakampę skardą išklotą kepimo popieriumi.
  6. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.
  7. Kremui garuose ištirpinkite šokoladą, sudėkite supjaustytą gabaliukais sviestą, viską išsukite plakimo šluotele iki vientisos blizgios masės.
  8. Atšaldytą grietinėlę suplakite, sudėkite į atvėsusią šokolado-sviesto masę, atsargiai apjunkite.
  9. Iškepusį biskvitą atsargiai išimkite iš skardos, padėkite apverstą ant drėgno rankšluostėlio, paspausdami suvyniokite jį per ilgį į ritinį.
  10. Palaukite keletą minučių, rankšluostėlį nuimkite, biskvitą išvyniokite.
  11. Biskvito paviršių aptepkite kremu, maždaug ketvirtadalį palikite vyniotinio viršui aptepti.
  12. Apteptą šokoladu vyniotinį padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
  13. Prieš patiekdami kepinio paviršių perbraukite keletą kartų su šakute, imituodami medžio žievės reljefą, pabarstykite cukraus pudra.

Skanaukite per šventes, šeimos susibūrimus, vaišinkite draugus – patiks visiems.:)

Dar šis bei tas…

Kad greitinėlė gerai išsiplaktų, pašaldykite ją kartu su indu 10 min šaldiklyje.

Drėgnas rankšluostėlis reikalingas tam, kad biskvitas neišdžiūtų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *