Salotos · Skoniai

Burokėlių salotos su avietėmis ir ožkų sūriu

Naujas derlius, naujas receptas. Verta paskanauti. Be abejo, kad žinote, kokia tai naudinga ir universali daržovė. Būtina ją įtaukti į rudenio meniu – virti, kepti ir mėgautis ne tik salotomis, bet ir pyragais, torčiukais.

Gal kartais savaitgaliui iškepėte keletą burokėlių? Jeigu taip, – pradėkie nuo šių salotų. Pritaikyti joms padažą galima ne vieną ir ne du. Bet pradžiai galite pabandyti nurodytus apačioje. Esu smaližė, todėl man labiau patinka saldesnis.:)

O Jums?

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Baigiasi pirmas rudens mėnesis. Saulė bando kabintis į horizontą, medžiai dar labai nedrąsiai keičia savo rūbą…

Koks bus spalis?

Burokėlių salotos su ožkų sūriu
Reikės:

Salotoms

  • 4 didesnių burokėlių
  • 2-3 saujų špinatų/sultenių
  • 1/3 stiklinės nesūdytų pistacijų branduolių
  • 40 aviečių
  • 150-200 g šviežio ožkų sūrio
  • rudojo cukraus pabarstymui (nebūtinai)

Padažui 1 (didesniam kiekiui)

  • 1 kiaušinio trynio
  • 2 v.š. ryžių acto/raudonojo vyno acto
  • 1 v.š. Dižono garstyčių/garstyčių
  • 3/4 puodelio/stiklinės saulėgrąžų/rapsų aliejaus
  • 15 ml (1 v. š.) vandens
  • 2 v.š. šviežio medaus/klevų sirupo
  • jūros druskos
  • šviežiai maltų pipirų

Padažui 2 (mažesniam kiekiui)

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 v.š. citrinų sulčių
  • 1 a.š. Dižono garstyčių/garstyčių
  • druskos
  • pipirų
Gaminimas:
  1. Salotoms burokėlius iškepame iš vakaro: nuplauname, įvyniojame į aliuminio foliją, kepame 180 laipsnių temperatūroje 1-1,5 valandos (patikriname metaline šakute).
  2. Iškepusias ir atvėsintas daržoves, nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
  3. Imame serviravimo lėkštę, paskleidžiame nuplautas ir nusausintus špinatus/sultenes, burokų skridinėlius dėliojame ratu nuo lėkštės vidurio – nuo mažiausio iki didžiausio.
  4. Padažui sumaišome pasirinktus ingredientus, išplakame šluotele, paskaniname druska ir pipirais, užpilame ant burokėlių.
  5. Pabarstome trupučiu rudojo cukraus (jeigu renkamės saldžiau).
  6. Ant viršaus padėliojame šviežio ožkų sūrio, aviečių, pistacijų gabaliukų.
  7. Skanaujame!
Šviežias ožkų sūris

Dar šis bei tas…

Paruoštą padažą supilkite į nedidelį stiklainiuką - bus patogiau jį sukračius sumaišyti - jis greitai susisluoksniuoja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *