Naujas derlius, naujas receptas. Verta paskanauti. Be abejo, kad žinote, kokia tai naudinga ir universali daržovė. Būtina ją įtaukti į rudenio meniu – virti, kepti ir mėgautis ne tik salotomis, bet ir pyragais, torčiukais.
Gal kartais savaitgaliui iškepėte keletą burokėlių? Jeigu taip, – pradėkie nuo šių salotų. Pritaikyti joms padažą galima ne vieną ir ne du. Bet pradžiai galite pabandyti nurodytus apačioje. Esu smaližė, todėl man labiau patinka saldesnis.:)
O Jums?
……………………………………………………………………………………………………………………………………….
Baigiasi pirmas rudens mėnesis. Saulė bando kabintis į horizontą, medžiai dar labai nedrąsiai keičia savo rūbą…
Koks bus spalis?

Reikės:
Salotoms
- 4 didesnių burokėlių
- 2-3 saujų špinatų/sultenių
- 1/3 stiklinės nesūdytų pistacijų branduolių
- 40 aviečių
- 150-200 g šviežio ožkų sūrio
- rudojo cukraus pabarstymui (nebūtinai)
Padažui 1 (didesniam kiekiui)
- 1 kiaušinio trynio
- 2 v.š. ryžių acto/raudonojo vyno acto
- 1 v.š. Dižono garstyčių/garstyčių
- 3/4 puodelio/stiklinės saulėgrąžų/rapsų aliejaus
- 15 ml (1 v. š.) vandens
- 2 v.š. šviežio medaus/klevų sirupo
- jūros druskos
- šviežiai maltų pipirų
Padažui 2 (mažesniam kiekiui)
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1,5 v.š. citrinų sulčių
- 1 a.š. Dižono garstyčių/garstyčių
- druskos
- pipirų
Gaminimas:
- Salotoms burokėlius iškepame iš vakaro: nuplauname, įvyniojame į aliuminio foliją, kepame 180 laipsnių temperatūroje 1-1,5 valandos (patikriname metaline šakute).
- Iškepusias ir atvėsintas daržoves, nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
- Imame serviravimo lėkštę, paskleidžiame nuplautas ir nusausintus špinatus/sultenes, burokų skridinėlius dėliojame ratu nuo lėkštės vidurio – nuo mažiausio iki didžiausio.
- Padažui sumaišome pasirinktus ingredientus, išplakame šluotele, paskaniname druska ir pipirais, užpilame ant burokėlių.
- Pabarstome trupučiu rudojo cukraus (jeigu renkamės saldžiau).
- Ant viršaus padėliojame šviežio ožkų sūrio, aviečių, pistacijų gabaliukų.
- Skanaujame!

Dar šis bei tas…
Paruoštą padažą supilkite į nedidelį stiklainiuką - bus patogiau jį sukračius sumaišyti - jis greitai susisluoksniuoja.