Ji puiki vasarą, tačiau spaudžiant šaltukui, plaktos grietinėlės sluoksnis nuostabiai dera su žiemos fonu už lango, o šaldytos uogos čia visai į temą. O, jeigu dar ir mintys nuklysta ten, kur būsime po kelių mėnesių – visi tikslai pasiekti!
Reikės:
Pagrindui (žiūrėkite pyragas su raudonaisiais serbentais ir morengu)
- 200 g miltų
- 100 g sviesto
- 50 g cukraus
- 3 kiaušinio trynių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Įdarui
- 100 ml grietinėlės
- cukraus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- šaldytų aviečių
- šaldytų braškių
- šviežių šilauogių
Gaminimas:
- Pagrindui sviestą mediniu šaukštu išsukame su cukrumi, dedame po vieną kiaušinio trynius ir maišome toliau, kol susijungia visi ingredientai.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, supilame į gautą masę.
- Suminkome tešlą ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi.
- Išimame tešlą ir truputį pakočiojame, kad geriau gultų ant formos pagrindo.
- Pyrago pagindą išlyginame taip, kad pasidengtų visas dugnas ir dalis formos krašto – padarome, taip vadinamus, bortelius.
- Pagrindą subadome šakute ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes
- Įdarui išplakame grietinėlę iki standumo, pabaigoje įdedame šiek tiek cukraus ir citrinos sulčių.
- Iškeptą tartaletę ataušiname, klojame baltąją masę.
- Imame šiek tiek atvėsintas avietes, perpjaunam pusiau, braškes – į keturias dalis, sudėliojame ant viršaus kartu su šviežiomis šilauogėmis.
Tikiu, kad patiks🙂