Skoniai · Tartos, tartaletės

Tartaletė su uogomis

Ji puiki vasarą, tačiau spaudžiant šaltukui, plaktos grietinėlės sluoksnis nuostabiai dera su žiemos fonu už lango, o šaldytos uogos čia visai į temą. O, jeigu dar ir mintys nuklysta ten, kur būsime po kelių mėnesių – visi tikslai pasiekti!

Reikės:

Pagrindui (žiūrėkite pyragas su raudonaisiais serbentais ir morengu)

  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 3 kiaušinio trynių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Įdarui

  • 100 ml grietinėlės
  • cukraus
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • šaldytų aviečių
  • šaldytų braškių
  • šviežių šilauogių
Tartaletė su uogomis
Gaminimas:
  1. Pagrindui sviestą mediniu šaukštu išsukame su cukrumi, dedame po vieną kiaušinio trynius ir maišome toliau, kol susijungia visi ingredientai.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, supilame į gautą masę.
  3. Suminkome tešlą ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi.
  5. Išimame tešlą ir truputį pakočiojame, kad geriau gultų ant formos pagrindo.
  6. Pyrago pagindą išlyginame taip, kad pasidengtų visas dugnas ir dalis formos krašto – padarome, taip vadinamus, bortelius.
  7. Pagrindą subadome šakute ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes
  8. Įdarui išplakame grietinėlę iki standumo, pabaigoje įdedame šiek tiek cukraus ir citrinos sulčių.
  9. Iškeptą tartaletę ataušiname, klojame baltąją masę.
  10. Imame šiek tiek atvėsintas avietes, perpjaunam pusiau, braškes – į keturias dalis, sudėliojame ant viršaus kartu su šviežiomis šilauogėmis.

Tikiu, kad patiks🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *