Atsargos žiemai · Skoniai

Marinuotos šparaginės pupelės

Geriausia suvalgyti viską, ką užsiaugini,  šviežią, ką tik nuo lysvės. Bet, visi žinom, kad neįmanoma užsisakyti derliaus. O žiemą, vienas kitas stiklainiukas konservų, na, tikrai niekaip negali pakenkti. O jeigu norisi kažko aštriau ar rūgščiau, ar tai blogai? Man visada atrodo, kad blogiau yra save pernelyg varžyti. Saikas – geras dalykas – keliu abi rankas į viršų,  bet pripažįstu – apninka prieštaravimai ir abejonės … O, kurgi ta riba? Bet apie ribas ir apribojimus –  tik ne šiame poste! – šiandien tai vieta labai superiniam marinuotų šparaginių pupelių receptukui 😉

Reikės:
  • 2-2,5 kg šparaginių pupelių
  • Kvapiųjų pipirų
  • Garstyčių grūdelių
  • Lauro lapelių
  • Krieno šaknies arba grūstos aitriosios aprikos
  • Aliejaus

Marinatui

  • 800 ml vandens
  • 200 ml acto (9 proc.)
  • 2 v.š. druskos
  •  6-8 v.š. cukraus (arba pagal skonį – jeigu patinka saldžiau, dėkite daugiau)
Marinuotos šparaginės pupelės
Gaminimas:
  1. Pupelių ankštis (nupjautais galiukais), panardinkite į verdantį vandenį, palaikykite ten 3 minutes.
  2. Ištraukus, tuoj pat ataušinkite šaltame vandenyje.
  3. Į iškaitintus stiklainiukus dėkite po keletą kvapiųjų pipirų, po lauro lapą, garstyčių grūdelių, gabalėlį krieno šaknies arba grūstos aitriosios paprikos.
  4. Įkandin sudėkite į kelias dalis supjaustytas ankštis.
  5. Išvirkite marinatą, užpilkite jį ant pupelių.
  6. Ant viršaus – po šaukštą-du aliejaus.
  7. Stiklainius uždarykite ir palikite šiltai, apverstus, kol šie visiškai atvės.

Skanaukite vienas arba patiekite prie mėsos.

Dar šis bei tas …

Pupeles dėjau į pusės litro stiklainius – marinato užteko 4 stiklainiukams.

Patirtis tokia, kad marinavau pagal šį receptą du kartus – pirmą kartą pjausčiau pupeles gabaliukais, o antrą kartą dėjau nepjaustytas. Asmeniškai  man, labiau patiko antrasis variantas.

Jeigu rįšitės įdėti aitriųjų paprikų miltelių, dėkite jų vos keletą grūdelių, nes ne visi jai atsparūs 😉

Nepadauginkite acto ir geriau rinkitės obuolių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *