Skoniai · Veganiški patiekalai

Veganiški vyšnių ledai

Kad jau prasidėjo vyšnių sezonas – startuojam su ledais! Šį kartą jie veganiški, nes sudėtyje nėra nei lašelio gyvulinės kilmės pieno, kurį taip mėgstu. Tačiau vertinu ir šiuos – jų savo kolekcijoje turiu keletą rūšių, iš kurių norėčiau išskirti kivių ledus. Kiti taip pat verti dėmesio, bet kiekvienam savas skonis. Man patinka rūgštesni, todėl šaukštas kitas citrinos sulčių subalansuoja skonį iki gero, ar net tobulo. Kadangi vyšnios pačios iš savęs turi rūgštumo, tai norėjosi šiek tiek ir saldumos, o šviežias medus visada išsprendžia tokius reikalus. Tai, kad laikas neitų veltui, reikia iš pradžių dar užsišaldyti vaisius, tada dar išimti vyšnių kauliukus, na, žodžiu…

Jei dar nesiryžote pasigaminti naminių ledų, nenoriu daryti jokio spaudimo, – ateis laikas ir jiems. O tada nustebsite, kad taip ilgai delsėte ir pirkote iš inercijos masinės gamybos ledus, kurių niekaip negalima sulyginti su savo rankomis ir meile išsuktais ledais, kaip negalima niekaip palyginti “H&M” suknutės su Juozuko autoriniu kūriniu, ar kažkaip panašiai…

Reikės:
  • 550 g vyšnių
  • 250 ml kokosų kremo
  • 2 bananų (gerai prinokusių)
  • 1 mango (gerai prinokusio)
  • 100 ml klevų sirupo/šviežio medaus
Gaminimas:
  1. Pirmiausiai pasiruošiame sušaldymui vaisius – bananus supjaustom griežinėliais, mangus – nedideliais kubeliais, dedam į atskirus šaldymo maišelius ir talpinam į kamerą porai ar daugiau valandų.
  2. Kokosų kremo pakelius taip pat sudedam į kamerą užšaldymui (jeigu pakelis pradėtas, jo turinį galima supilti į plastikinį indelį, skirtą šaldymui).
  3. Vyšnias nuplaunam, leidžiam nutekėti papildomam vandeniui, nusausinam popieriniais rankšluosčiais, paliekam pusvalandžiui.
  4. Išimam iš vyšnių kauliukus, sudedam į smulkinimo indą (kokteilinę), keletą uogų paliekam papuošimui.
  5. Įkandin dedam sušaldytus vaisius ir pieną.
  6. Viską susmulkinam iki vientisos masės.
  7. Gautą masę talpinam į plokščia indą, dedam keletui valandų į šaldymo kamerą.
  8. Ledų ruošinį dar kartą smulkinam, išsukam iki vientisos masės, pridedam medaus, talpinam į indą iš kurio bus patogu kabinti, paliekam stingti.
  9. Skanaujam!

Vasarą ledų nebūna per daug, ypač kai termometro stulpelis kyla virš 25 laipsnių celsijaus.

Dar šis bei tas…

Medaus galite atsisakyti, ypač jei ribojate cukrų – kokosų kremas kompensuoja jo poreikį.

Geriausia kabinti ledus, kai jie sušaldyti 15 laipsnių šaltyje – apie tai palikau žinutę “Avokadų ledai“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *