Sausainiai · Skoniai

Sausainiai krepšeliai

Pabandykite išlaisvinti savo fantaziją ir kepti tuos pačius dalykus, suteikiant jiems kitokią formą –  jau kalbėjau apie tai savo ankstesnuose postuose. Juk nuobodu visada vienodus patiekti PRIE KAVOS, na, jei taip norit – prie arbatos. Taip pat esu rašiusi, kad man labai patinka kapota tešla, nes su ja nedaug darbo ir galima sugalvoti vis kažką naujo. Nors pirmoj vietoj  mano sąraše yra galetės su įdarais, mažos ir didelės, tačiau įvairūs  maži dalykėliai taip pat puikūs. Šį kartą atšaldytą tešlą iškočiojau, supjausčiau trikampiais keturkampiais, apkarpiau kraštelius žirklėmis ir sudėjau į keksiukų formeles, o ir jums
Reikės:
  • Kapotos tešlos, žr.galetės su įdarais.
  • Rudojo cukraus
  • Kiaušinio plakinio (aptepimui):
  • Konservuotų vaisių gabaliukų ar svarainių cukatų

Sausainiai prie kavos

Sausainiai prie kavos

Gaminimas:
  1. Pusę atšaldytos tešlos iškočiojame, supjaustome taisyklingais kvadratėliais, ne mažesniais nei 8X8 cm.
  2. Kvadratėlį dedame ant delno ir, paėmę žirkles, sukarpome kraštelius.
  3. Kiekvieną tokį kūrinėlį guldom į keksiukų formelę.
  4. Į kiekvieno sausainiuko viduriuką dedame po vieną kitą svarainio cukatą, arba kokį gabalėlį konservuoto vaisiaus.
  5. Ant viršaus pabarstome ruduoju cukrumi, kraštelius patepam plaktu kiaušiniu.
  6. Kepam 180 laipsnių apie 20 minučių.
  7. Kol vieni sausainiai kepa, ruošiam kitus – šį kartą padarom dvigubai dedesnius kvadratėlius, nes juos pjausime įstrižai, kad gautume trikampius.
  8. Trikampį dedame ant delno ir sukarpome trumpiausią kraštinę – dedam į keksiuko formelę taip, kad gautumėm “paukštelį” – uodegėle ir snapeliu išorėje.
  9. Cukrus, cukatai, kiaušinio plakinys ir dedam antrą partiją!
  10. Skanaukite atvėsusius, keiskite skonius pagal metų likus 🙂

Dar šis bei tas…

Visai įdomiai atrodo ir apvalūs karpyti sausainiukai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *