Reikės:
- Kapotos tešlos, žr.galetės su įdarais.
- Rudojo cukraus
- Kiaušinio plakinio (aptepimui):
- Konservuotų vaisių gabaliukų ar svarainių cukatų
Gaminimas:
- Pusę atšaldytos tešlos iškočiojame, supjaustome taisyklingais kvadratėliais, ne mažesniais nei 8X8 cm.
- Kvadratėlį dedame ant delno ir, paėmę žirkles, sukarpome kraštelius.
- Kiekvieną tokį kūrinėlį guldom į keksiukų formelę.
- Į kiekvieno sausainiuko viduriuką dedame po vieną kitą svarainio cukatą, arba kokį gabalėlį konservuoto vaisiaus.
- Ant viršaus pabarstome ruduoju cukrumi, kraštelius patepam plaktu kiaušiniu.
- Kepam 180 laipsnių apie 20 minučių.
- Kol vieni sausainiai kepa, ruošiam kitus – šį kartą padarom dvigubai dedesnius kvadratėlius, nes juos pjausime įstrižai, kad gautume trikampius.
- Trikampį dedame ant delno ir sukarpome trumpiausią kraštinę – dedam į keksiuko formelę taip, kad gautumėm “paukštelį” – uodegėle ir snapeliu išorėje.
- Cukrus, cukatai, kiaušinio plakinys ir dedam antrą partiją!
- Skanaukite atvėsusius, keiskite skonius pagal metų likus 🙂
Dar šis bei tas…
Visai įdomiai atrodo ir apvalūs karpyti sausainiukai.