Desertai · Skoniai

Keptos braškės su burata

Kai yra kibirai braškių ir kai norisi išbandyti kone viską… arba viską. Šį kartą braškės, bet keptos. Ne jokios tartaletės ar galetės, net ne ledai ar braškiniai gėrimai. Tiesiog – parsineši iš lysvės braškių, jas nuplauni, nusausini, dedi į kepimo indą, pridedi prieskonių ir kepi. Neužtrunki. TIK – reikės buratos ir duonos, baltos, kurią mėgstate pusryčiams. Viskas arba beveik VISKAS.

Nors dar šis bei tas – stiklas rožinio vyno palydai. Mmmm…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vasara… Kokie nuostabūs dangumi plaukiantys debesys! Tie cukriniai avinėliai, lyg iš pasakos, žaibais nutvieksti tumulai tamsioje dangaus paklodėje ir kalnų keteros, nušviesto saulės spindulių praslinkus audrai. Šviesos ir šešėlių žaismas, kūną glostantis ir gaivinantis vėjelio dveksmas, atperkantis numintas mylias per dieną. Gaivu, žemė atiduoda savo duoklę ir visa kas gyva knibžda, ropoja, tapnoja, šokuoja,… – pakeliu akis į dangų – praskrenda porelė gulbių – kupinas gyvybės, garsų ir spalvų pasaulis. Tiek, kiek matau. Tiek, kiek pajėgiu matyti ar pastebėti. Kitas mato daugiau, ar kažką kitą. Tiek, kiek mes esame skirtingi, skirtingai suvokiame ir mus supantį pasaulį.

“Kaip gražu!”. “Kaip skanu!”. “Kaip miela!”. Visiems panašiai turėtų būti? Tačiau tai apgaulė.:( . Štai šis braškinis desertas – kam jis patiks, o kas liks abejingas? Kas džiaugsis, o kas murmės? Lai būna taip kaip yra… Nesiūlau LABAI arba nesiūlau VISAI. Galite braškes skanauti vien šviežias, grakščiai imdami iš stiklinės vazelės. Galite godžiai suvalgyti saują tiesiai iš lysvės.

Iš braškių arba su braškėmis galite šimtą dalykų išragauti per vieną sezoną;) – nepamirškite, kad dar ateis vėlyvųjų metas!

Skanaukite į valias!

Keptos braškės su burata
Reikės: ( 2 asmenims):
  • 250 g braškių
  • 25 g rudojo cukraus
  • 15 ml balzaminio acto
  • 0,5 citrinos žievelės
  • 0,5 vnt cinamono lazdelės
  • 1 vnt buratos
  • pusryčių duonos (šviežios itališkos arba kokią tik mėgstate)
Gaminimas:
  1. Braškes nuplaukite, gerai nusausinkite, pašalinkite kotelius.
  2. Uogas sudėkite į kepimo formą, apibarstykite cukranendrių cukrumi, įtarkuokite pusę cinamono lazdelės ir citrinos žievelės, apšlakstykite balzaminiu actu, lengvai pamaišykite.
  3. Dėkite į įkaitintą iki 190 °C temperatūros orkaitę, kepkite 15–20 minučių.
  4. Įkaitinkite keptuvę, dėkite sviesto, šaukštą cukraus, maišykite, – dėkite duonos riekes.
  5. Paskrudinkite pora minučių ant vienos pusės, tiek pat – ant kitos.
  6. Ištkepusias braškes sudėkite į serviravimo lėkštę, užpilkite nuo kepimo likusiu sirupu.
  7. Šalia įtaisykite buratą, skrudintą duoną – tepkite ir skanaukite.
  8. Patiekimui tinka rožinis vynas.

Mėgaukitės vasara – ji tokia trumpalaikė!

Inspiracija: https://www.vmgonline.lt/receptai/burata-su-keptomis-braskemis-receptas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *