Patobulinau savo jogurtinį torčiuką. Kai gaminau jį pirmą kartą, gaivai suteikti naudojau uogas, o dabar sugalvojau, kad gali tikti mangas. Nuojauta neapgavo – pavyko tobulai. Toks jis man patiko labiau nei pirmasis. Kartosiu.
Privalumai: nedaug riebalų ir cukraus. Gaivus ir lengvas. Gal tiktų labiau vasarai? – iš dalies… nors linijoms išsaugoti geriau jau šį, nei nekeptą sūrio tortą, kuris neprotingai saldus ir riebus.
Trūkumai: pagrindui reikėtų paieškoti tinkamesnio sprendimo – sutrinti sausainiai su sviestu? – Ką aš žinau?.. Valgyti galima, bet man kažkaip nedera su pagrindiniu jogurto skoniu. Na, bet kam Okey – prašom!
Kas daugiau?.. Daugiau yra eiti į parduotuvę, nusipirkti trūkstamų produktų ir gaminti! Kitą rytą beliks tik padekoruoti ir savaitgaliui rūpesčių mažiau – nuotaikos daugiau.
Magiškas žodis “savaitgalis” ir dar toks žiemiškai gražus. O šis kūrinys neabejotinai derės prie bendro fono už lango.
Nedelskite.

Reikės:
- 1 l natūralaus jogurto
- 300 g sausainių (Selga, Gaidelis)
- 200 g grietinėlės
- 100 g sviesto
- 40 g želatinos
- 1 citrinos sulčių
- 6 v.š. cukraus
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- Uogų /šviežio mango vaisiaus gabaliukų
- Vaisių/žaliosios citrinos (papuošimui)

Gaminimas:
- Sausainius smulkiai sutrinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu.
- Paimti torto formą atsegamais kraštais, įkloti kepimo popierių, ant dugno sudėti sausainių trupinius ir spaudžiant suformuoti pagrindą, padėti į šaldytuvą stingti.
- Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens, tada ištirpinti ant nedidelės ugnies (neleidžiant užvirti).
- Sumaišyti jogurtą, citrinos sultis, cukrų, vanilinį cukrų.
- Energingai įmaišyti atvėsusią želatiną.
- Sudėti uogas/vaisių gabaliukus, permaišyti.
- Išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę.
- Tortą palikti šaldytuve stingti apie 4 valandas, dar geriau – per naktį.
- Viršų apšlakstyti žaliosios žaliosios citrinos sultimis, padėlioti plonai supjaustytų jos griežinėlių, pabarstyti kokoso drožlių.
Skanaukite lengvai!
Dar šis bei tas…
Iš 1 litro jogurto išeina nemažas tortas (8 asmenims). Jeigu nėra ypatingos progos, galima daryti mažesnį, iš pusės kiekio – atitinkamai papuošus, atrodys labai žaviai.
Galima naudoti vanilinį jogurtą. Tokiu atveju cukraus kiekį reikia sumažinti iki minimumo arba visai nedėti.
Želatinos galima keliais gramais dėti ir mažiau, nes pirmą kartą pagaminus tortas atrodė kiek per standus.
Viršų galima puošti likusiais sausainių trupiniais, tarkuotu šokoladu, vaisių gabaliukais, užpiltais želė sluoksneliu arba kaip atrodo ta proga tinkamiausia.

Metinių švenčių progą tortą galima papuošti eglute – iš kivio, banano ir šokolado plytelių – atrodys išskirtinai:)