Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Omletas su kale kopūstu

Kai darže vyksta žaibiški virsmai, kale kopūstui nė motais! Jis sensta lėtai. Jeigu šiandien jo nepastebėjai, kitą dieną jo garbanos puikiausiai tiks. Tik iš pradžių jomis norisi gėrėtis. Buvo ir man kurį laiką tik sodo puošmena, – gaminau sau įprastus dalykus, ir pagalvodavau: “Na, gal jau rytoj pasidairysiu receptuko…”. Tas rytoj tęsėsi kelias savaites, kol pačiai atėjo mintis išsikepti su šia daržove omletą. Pasižvalgiau kaip kitiems sekasi ir per daug nesivargindama pritaikiau pietums vienos prancūzų dietistės receptą.

Omletas – nesudėtingas patiekalas, bet labai vertingas, nes jame galima suderinti daug naudingų produktų. O koks malonumas, – pavalgai ne tik sveikai, bet ir sočiai. Improvizuoti geriausia vasarą. Net nežinau, kuri daržovė čia netiktų. Net jeigu nederės kaip būtinas ingredientas, tai puikiausiai tiks salotų pavidalu.

Mano mėgstamiausi vasarą yra omletai su šparaginėmis pupelėmis arba su naminiais pomidorais. Bet šis, jau ima viršų ir reitinguojams nenori likti trečias. Na, bet pagaliau nėra taip svarbu – įvertinau šį patiekalą puikia, tad belieka kiekvienam pamėginti, pasigaminti, pritaikyti sau (prieskonius, pagardus, salotas).

Noriu vasaros daugiau! Man taip patinka gerti dangaus mėlį, laižyti nuo pirštų tekantį šviežią medų, maudytis saulės voniose arba paleisti kūną išskristi su drugeliais į gėlėmis nusėtą pievą.

Yra toks laikas – VASARA ir –

pilnas gėrybių ragas…

Šiandien pasiimu tik keletą kopūsto lapų.

Reiės:

Omletui

  • 4 kiaušinių
  • 1 v.š. garstyčių
  • 2 v.š. grietinės
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2-4 v.š. alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir saulėgrąžų)

Įdarui

  • 3 kale kopūsto lapų = 50-100g
  • 1 nedidelio raudonojo arba balto svogūno = 80-100g
  • 1-2 česnako skiltelių = 6g
  • 30-50 g kietojo sūrio
  • 3-4 chorizo dešros riekelių = 60
  • Druskos
  • Pipirų

Patiekimui

  • petražolių
  • pomidorų
Gaminimas:
  1. Įdarui susmulkiname česnakus, smulkiai supjaustome svogūną, nuėmę kale kopūstų storąją lapo dalį, supjaustome ir juos.
  2. Keptuvėje įkaitinam aliejų, pakepiname pirmiausiai česnaką, paskui sudedame svogūną, kopūstų lapus, pagardiname druska, pipirais (nepersistengiame;) – maišome, kol daržovės suminkštėja ir gražiai apkepa, – keptuvę nukeliame nuo kaitros.
  3. Omletui išplakame kiaušinius, dedame garstyčias ir grietinę, viską gerai išmaišome.
  4. Kiaušinių plakinį pasūdome, beriame pipirų, viską dar kartą permaišome, pilame į keptuvę su pakepintomis daržovėmis.
  5. Ant viršaus išdėliojame dešros griežinėlius, tarpuose padėliojam tarkuoto sūrio.
  6. Kepame ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
  7. Patiekiame keptuvėje, padėlioję petražolių lapelių.
  8. Skanaujame su namine duona, šviežiais pomidorais ar jų salotomis.

Skanaus!

Dar šis bei tas…

Vietoj įprasto kietojo sūrio galite rinktis aštresnį ožkos sūrį, mėlynąjį pelėsinį, o eksperimentuoti galima ir su brie ar kitais minkštaisiais sūriais.

Vietoj chorizo dešros galite rinktis pievagrybius, kurie tiktų, manau, su ožkos sūriu.

Aštrios ispaniškos dešros gerai dera omletuose, bet sūrius tada reikėtų rinktis švelnesnio skonio.

Recepto šaltinis: https://recettes100faim.fr/omelette-chou-kale-champignon-fromage/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *