Pakvimpa braškėmis ir įsijungia fantazija. Kai dar ne kibirais raškai, o kelias už 3 eurus nusiperki. Gali suvalgyti jas iš karto, bet gali susilaikyti ir pasielgti išmintingiau, kažkaip. Salotas? – Tačiau kokias? Mintis gena mintį, kol viena stoja skersai kelio: braškės su kynva (na, ta bolivine balanda), žalumynais, granatų sėklomis (granatas jau senokai tūno šaldytuvo apatinėje lentynoje). Kodėl tokį puikų vaisių, kaip šis, vos vėjais nepaleidau? – Atidėliojau laukdama išganingos minties? Ne visai taip. Paprasčiausiai, neprisiruošiau jo “išgliaudyti” – tie sulčių fontanėliai! O ir nepasiskubinsi.
Grįžtu prie braškių, nepamesdama granatų – jie čia tiesiog tobulai tinka! Žalioji citrina – puiki sąjungininkė, kepintos sezamo sėklos – nepamainomos, kaip nepamainom kynva, geresniam virškinimui, dailesniam kūnui, šviesesniam protui – pusryčiams ar vakarienei.
Delsti neverta…
Reikės: (2 asmenims)
- 0, 5 puodelio bolivinės balandos
- 6 braškių
- 1 saujos špinatų
- 1 saujos sultenių
- 1 granato vaisiaus
- 1 žaliosios citrinos
- 2 v.š.kepintų sezamo sėklų
- druskos
- aliejaus

Gaminimas:
- Bolivinės balandos sėklas nuplauname po tekančiu vandeniu, sudedame į puodą, užpilame dvigubai didesniu vandens kiekiu, verdame pasūdytam vandenyje 12 minučių, paliekame uždengtas pastovėti dar 5 minutes.
- Išlukštename granatą, nuplauname braškes, špinatus, sultenes, išsunkiame žaliosios citrinos sultis.
- Sausoje keptuvėje pakepiname sezamą.
- Į lėkštę dedame išvirtas bolivines balandas, šalia – pora šaukštų granatų sėklų, išdėliojame žalumynus, pašlakstome aliejumi, citrinų sultimis.
- Ant viršaus dedame per pusę perpjautas braškes, beriame kepintą sezamą.
- Voilà!
Kai trūksta kūno lengvumo – ši lėkštė suteiks vilčių!
Dar šis bei tas…
Kaip bolivinė balanda tinka su avokadu įsitikinsite pasigaminę šias salotas.
Bandykite su kiaušiniu – sotesnis pasirinkimas.
Pietums išbandykite bolivine balanda įdarytas paprikas.