Proginiai kepiniai ir desertai · Sausainiai · Skoniai

Valentino sausainiai

Lengvai ir greitai pagaminami sausainiai tiks bet kuriai progai. Turėdami šį receptą priimsite netikėtus svečius be streso – patiekti gražioje stiklinėje vazelėje prie kavos, arbatos, šie trapučiai gelbės, kai suksitės virtuvėje, gamindami ką nors rimčiau. O Valentino dienai, jie tiks tobulai!

Reikės:

  • 150 g miltų
  • 75 g sviesto
  • 75 g cukraus pudros
  • 1 mažo kiaušinio
  • 1 žiupsnelio druskos
  • vanilės, citrinos, cinamono (pagal poreikį).
Smėlinės tešlos sausainiai

Smėlinės tešlos sausainiai

Smėlinės tešlos sausainiai

Gaminimas:

  1. Kruopščiai  sumaišome miltus su cukrumi ir aromatais. Dedame mažais kubeliais supjaustytą sviestą ir triname kartu su miltais. Darbuojamės intensyviai, su pirštais ir delnais – turime gauti drėgną, mažoms kruopelėmis sulipusią masę.
  2. Įmušame nedidelį kiaušinį, gerai viską suminkome – gauname vienalytę masę.
  3. Uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame pusvalandžiui pastovėti vėsioje vietoje (galima ir šaldytuve).
  4. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių celsijaus.
  5. Iškočiojame tešlą maždaug 0,5 centimetrų storio. (Reikės perpus plonesnių, jei gaminsime dvigubus, su uogienės pertepimu).
  6. Iš tešlos lakšto suformuojame norimos formos ir dydžo sausainius. Jei neturim formelių, tiks ir stiklinaitė.
  7. Dedame į kepmo popierium išklotą skardą, kepame 8-10 minučių, kol pradės gražiai gelsti.

Gražaus Valentiniško vakaro!

Dar šis bei tas…

Prieš gaminant sviestą išimkite trumpam iš šaldytuvo – kambario temperatūros yra tinkamiausias.

Jei gaminate sausainius su pertepimu, galite pusę padaryti viduryje su „langeliais“, širdutėmis, eglutėmis ar kitais motyvais. Iškepus beliks tik užtepti uogienės ant vienų ir uždėti kitais. Nuotraukoje mano sausiniai skirti Šv.Valentino denai.

Iš šio kiekio išeina didelė skarda sausainių (maždaug 24 vienetai).

Valentino širdutes puikiai tinka sluoksniuotiems desertams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *