Pyragai · Skoniai

Migdolinis raudonųjų serbentų pyragas su morengu

Nežinau kaip jums, tačiau man kiekvienais metais maga iškepti vis kitokį pyragą su tomis pačiomis uogomis. Štai šis, labai panašus į pyragą su raudonaisiais serbentais ir morengu, kurio esminis skirtumas yra tas, kad vietoj džiūvėsėlių čia dedami migdolų miltai. Skonis migdoliškas, o poskonis tas, kur raudonųjų serbentų rūgštelė su morengu maloniai nuteikia gomurį ir pasitenkinimas maistu būna be sąžinės priekaištų.

Su sąžine visada reikia gyventi taikiai. Rami siela – sveikas kūnas, sveiki mes – laimingi mūsų artimieji, – jie, gi atiduos šį gėrį aplinkiniams vardan taikos pasaulyje…

Ar pyragas čia prie ko? – Prie visko – kasdienybės paįvairinimui, šventės laukimui, susitikimui, dovanai, kaimynams, draugams, vaikams, anūkams – progų šimtai, o patirtų emocijų nenupirksi ir už milijoną.

Naminiam maistui neturiu nei vieno argumento prieš… o šiam pyragui – ypač!

Reikės:

Pagrindui

  • 250 g miltų
  • 75 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinio

Įdarui

  • 500 g raudonųjų serbentų
  • 2 v.š. krakmolo
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 170 g cukraus (naudoju miltelinį cukrų)
  • 4 kiaušinių baltymų
  • 100 g migdolų miltų
  • Keleto serbentų kekių papuošimui
Gaminimas:
  1. Pagrindui kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
  2. Dedame kiaušinį, viską sumaišome.
  3. Pabaigoje sudedame miltus, užminkome tešlą, suvyniojame ją į rutulį ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Įdarui raudonuosius serbentus nuimame nuo kotelių (keletą gražesnių kekelių atidedame papuošimui), išplauname, padžioviname.
  5. Kiaušinių baltymus plakame kol suputoja, įberiame žiupsnelį druskos, pilame po truputį cukrų.
  6. Baltymus plakame iki standumo (visada vadovaujuosi morengų kepimo instrukcija).
  7. Pabaigoje sudedame krakmolą, dar truputį paplakame.
  8. Į išplaktus baltymus įmaišome migdolų miltus.
  9. Sudedame raudonuosius serbentus, išmaišome – įdaras paruoštas.
  10. Išimame iš šaldytuvo tešlą, iškočiojame.
  11. Imame 26 cm skersmens formą, kraštus patepame sviestu arba aliejumi, pagrindą išklojame iškočiota tešla, suformuojame sieneles.
  12. Sukrečiame įdarą, išlyginame viršų.
  13. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, paliekame ataušti.
  14. Patiekiame su uogų kekelėmis.

Skanių vasaros popiečių bei savaitgalių!

Dar šis bei tas…

Naudojau 22 cm atsegamą formą – tiko, tačiau jei kepsite 26 cm, formoje, kaip nurodyta originaliam recepte, padas bus plonesnis ir bus dar skaniau.

Kadangi neturėjau pusės kilogramo serbentų, dėjau tik 260 g – užteko, atrodo, kad viso kiekio būtų per daug, bet 350-400 g – turbūt būtų pats tas.

Nenusivilsite, jei išsikepsite raudonųjų serebntų pyragą arba labai jam giminingą pyragą su raudonaisiais serbentais ir morengu.

Recepto šaltinis: https://www.750g.com/gateau-meringue-aux-groseilles-r70429.htm

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *