Sausainiai · Skoniai

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Vis dar nesiliauju ieškoti skaniausių šokoladinių sausainių. Kitiems patinka visi, kokius beiškepčiau. Man – ne. Galbūt, dėl to, kad nelabai mėgstu juodąjį šokoladą. Dievinu gerą espresso, o prie jo – mažą migdolinį sausainiuką. Šiuo metu keistai sau atrodau – susipriešinusi pati su savimi. Kokį beatrasčiau šokoladinių sausainių receptą – vis bandau ir ragauju, bandau ir ragauju… Pradėjau nuo ŠOKOLADINIŲ SAUSAINIŲ, o dabar gal jau penktas receptas. Smaguriauju visai skaniai. Gal dėl to, kad jau praėjo pošventinis “į maistą negaliu žiūrėt”, gal tai graikiniai riešutai, kurie praturtina dažno patiekalo skonį, o kepinių – ypač. Hum… net nežinau, bet galiu drąsiai patvirtinti – šiuos sausainius išsikepti verta. Jų privalumas dar ir tame, kad greitai paruošiami. Pirmą kartą galite užtrukti pusvalandį prie paruošimo, 20-25 minutes prie kepimo, 10 minučių palaukimo, o antrą kartą užtruksit penkiomis minutėmis mažiau, o vėliau dar penkiomis…

Delsti neverta!

Reikės:
  • 110 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 160 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 1 kiaušinio
  • 120 g juodojo šokolado
  • 1 a.š. sodos
  • 70 g graikinių riešutų (galima ir lazdyno)
Gaminimas:
  1. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmušti kiaušinį, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  3. Į gautą mišinį dėti išsijotus miltus, kakavą, sodą – išmaišyti.
  4. Supilti šokoladą, užmaišyti tešlą.
  5. Riešutus susmulkinti, įmaišyti į tešlą.
  6. Šaukšteliu formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (toliau vieną nuo kito).
  7. Kepti 160 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Palaukite, kol atvės ir mėgaukitės – mėgaukitės iki valios šokoladiniu skoniu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *