Vis dar nesiliauju ieškoti skaniausių šokoladinių sausainių. Kitiems patinka visi, kokius beiškepčiau. Man – ne. Galbūt, dėl to, kad nelabai mėgstu juodąjį šokoladą. Dievinu gerą espresso, o prie jo – mažą migdolinį sausainiuką. Šiuo metu keistai sau atrodau – susipriešinusi pati su savimi. Kokį beatrasčiau šokoladinių sausainių receptą – vis bandau ir ragauju, bandau ir ragauju… Pradėjau nuo ŠOKOLADINIŲ SAUSAINIŲ, o dabar gal jau penktas receptas. Smaguriauju visai skaniai. Gal dėl to, kad jau praėjo pošventinis “į maistą negaliu žiūrėt”, gal tai graikiniai riešutai, kurie praturtina dažno patiekalo skonį, o kepinių – ypač. Hum… net nežinau, bet galiu drąsiai patvirtinti – šiuos sausainius išsikepti verta. Jų privalumas dar ir tame, kad greitai paruošiami. Pirmą kartą galite užtrukti pusvalandį prie paruošimo, 20-25 minutes prie kepimo, 10 minučių palaukimo, o antrą kartą užtruksit penkiomis minutėmis mažiau, o vėliau dar penkiomis…
Delsti neverta!
Reikės:
- 110 g sviesto
- 120 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 160 g miltų
- 30 g kakavos
- 1 kiaušinio
- 120 g juodojo šokolado
- 1 a.š. sodos
- 70 g graikinių riešutų (galima ir lazdyno)

Gaminimas:
- Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmušti kiaušinį, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Į gautą mišinį dėti išsijotus miltus, kakavą, sodą – išmaišyti.
- Supilti šokoladą, užmaišyti tešlą.
- Riešutus susmulkinti, įmaišyti į tešlą.
- Šaukšteliu formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (toliau vieną nuo kito).
- Kepti 160 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Palaukite, kol atvės ir mėgaukitės – mėgaukitės iki valios šokoladiniu skoniu!