Skoniai · Sumuštiniai

Brusketos su ožkų sūriu ir chorizo dešra

Jeigu atsidarius šaldytuvą pamatai, kad neturi ką valgyti, tai reiškia, kad jis yra tuštut tuštutėlis arba tai, kad neturi fantazijos. Štai, pagalvoji, – “pasidaryčiau sumuštinių su dešra, bet, kad atsibodę!, … hmm, o gal su sūriu?.., ne, tik ne tai!.., o gal kokį vaisių suvalgius?.., bet kas iš jo nauda – tuoj vėl valgyti užsinorėsiu…”. Po tokių svarstymų uždarai šaldytuvą ir pėdini į parduotuvę, kad dar papildytum atsargas, nors jų netrūksta. Tačiau, į viską galima pažvelgti kūrybiškiau: “Batono yra? – Valio! – galima pasigaminti brusketas!” – joms, tai mažai, kas netinka.

Štai, pavyzdys iš praktikos;)

Reikės:

  • 1 prancūziško batono (bagetės)
  • 1 pakuotės ožkų sūrio
  • 1 apelsino
  • 1 pakuotės chorizo dešros
  • 1 saliero stiebo
  • trupučio alyvuogių aliejaus
Brusketos su ožkų sūriu, chorizo dešra

Gaminimas:

  1. Batoną supjaustykite riekelėmis, patepkite alyvuogių aliejumi.
  2. Dėkite į 180 laipsnių orkaitę, kol šiek tiek padžius.
  3. Išėmę batono riekeles, ant viršaus sudėliokite po pusę griežinėlio ožkos sūrio.
  4. Grąžinkite brusketas į orkaitę.
  5. Palaukite, kol sūris šiek tiek išsilydys.
  6. Ištraukę sumuštinius iš orkaitės, ant viršaus prismeikite išilgai perpjautą apelsino skiltelę ir chorizo dešros griežinėlį ar jo puselę.
  7. Šalia įtaisykite pora gabalėlių plonai supjaustyto saliero stiebo.

Skanaukite dar šiltus, o jeigu valgytojai dar neskuba prie stalo, neskubėkite dėti salierų – paruoštos brusketos gali šiltai pastovėti orkaitėje – nieko baisaus nenutiks.

Dar šis bei tas…

Brusketoms tiktų, be abejonės, ir kitokia kompozicija – svarbiausia, kad būtų aštresni ir saldžiarūkščiai, pakepinti ir žali ingredientai – jie tarpusavyje puikiai susikalba.

Tiktų čia ir pelėsinis “Brie” tipo sūris su vynuogėmis, brandintu kumpiu.

Jeigu neturite prancūziškos bagetės, tiks ir itališka cebata.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *