Sausainiai · Skoniai · Sveikuolių skanėstai

Avižiniai sausainiai

Taip išpopuliarėję per pastaruosius metus avižiniai sausainiai – jau ir mano virtuvėje. Skubu dalintis įrašu. Jeigu uždelsiu – gali atsitikti, kaip pirmąjį kartą – tapti morenginiu sluoksniuočiu arba kažkokiu kitu -“niuočiu”, neypatingai jie norėjo pas mane būti sausainiais – nėriausi iš kailio bandydama juos sutramdyti. Na, šį kartą jau panašesni. Skonis nenukentėjo, juk čia ne koks biskvitas, kurio vaizdas byloja apie jo kokybę. Šiems – tas negręsia, nes aptrupėję jie nemažiau geri, kaip ir kiti mano favoritai.

Einam lipdyti?

Reikės:
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 100 g sviesto
  • 100 g saulėgrąžų
  • 100 g sezamų/bolivinės balandos sėklų
  • 3 v.š. razinų
  • 2 obuolių (nebūtinai)
  • 1 didesnio arba 2 mažų kiaušinių
  • 4 v.š. cukranendrių cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių (nebūtinai)
Avižiniai sausainiai
Avižiniai sausainiai
Avižiniai sausainiai
Gaminimas:
  1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kaitinkite kelias minutes.
  2. Suberkite saulėgrąžas, sezamus, razinas.
  3. Kiaušinį/kiaušinius išplakite su cukrumi.
  4. Į kiaušinių plakinį suberkite dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišykite ir 10 minučių palikite brinkti.
  5. Iš masės šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą.
  6. Obuolius nulupkite, supjaustykite kuo mažesniais kubeliais, užpilkite šaukštu cukranendrių cukraus ir citrinų sultimis, permaišykite.
  7. Į paruoštą masę įmaišykite obuolių gabalėlius,
  8. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
  9. Neskubėkite išimti iš skardos, – sausainiai turi šiek tiek pastovėti, kad sutvirtėtų.

Skanaukite sveikai:)

Dar šis bei tas ….

Gali būti sunku suformuoti sausainius – padarykite tai drėgnomis rankomis.

Sėklų, džiovintų uogų galite dėti ir kitokių, pvz., aš dėjau mažiau razinų, tačiau įmečiau dar džiovintų spanguolių.

Paskutinėje nuotraukoje – avižiniai sausainiai, pagerinti šaldytomis spanguolėmis. Beje, juos kepiau su margarinu, todėl masės nekaitinau. Margariną įtarkavau į avižinius dribsnius, su pirštais kruopščiai iškedenau, o po to dėjau sėklas, kiaušinį su cukrum, žodžiu, tą patį, kas aprašyta gaminime.

Dar šiltus sausainius galima apšlakstyti šviežiu medumi – mėgausitės tikru desertu 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *