Salotos

Vasaros salotos su trešnėmis ir arbūzais

Vasara ir jos valgiai. Būtinas maisto lengvumas ir gaiva. Braškės, trešnės – liepos karalienės. Atkeliauja ir arbūzai. Jie malšina troškulį, tinka ir salotoms. Citrinos sulčių, aliejaus, balzamiko acto ir medaus užpilas sujungia į vieną gardžią gamą vasaros skonius, o mėtų ar/ir bazilikų lapeliai išryškina visus jų privalumus.

Tiek nedaug žmogui reikia, kad būtų laimingas. O gal reikia labai daug, hum? Pastaruoju metu dažnai užduodu sau klausimą apie laimę. Labai dažnai prisimenu pasaką apie senį ir auksinę žuvelę. O mintis, kad GERAI ten, kur mūsų nėra yra geniali, nes LAIMĖ yra tik siekiamybė. Ji yra veiksmas ir niekada nebus rezultatas.

rąžgarstė

Skanus maistas su įdomiais žmonėmis. ARBA. Malonūs žmonės, su kuriais nori sėdėti prie vieno stalo. Bendruomeniškumas, dalijimasis viskuo. Mažu ir dideliu. Empatija ir broliška globa, noras duoti, bet ne gauti, nieko nematuoti ir nesverti. Tiesiog MYLĖTI.

Vasaros salotos su arbūzais ir trešnėmis
Reikės:
  • trešnių ir arbūzų (maždaug vienodai)
  • braškių (keleto)
  • fetos/mocarelos sūrio
  • gražgarsčių ir špinatų
  • mėtų ar/ir bazilikų lapelių
  • graikinių, makadamijų riešutų ir/ar kedrinių pinijų

Padažui

  • 1 citrinos sulčių
  • 1 v.š. balzamiko acto
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. šviežio medaus
Gaminimas:
  1. Arbūzus supjaustom kubelias, dedame į kiaurasamti, kad nutekėtų sulčių perteklius
  2. Trešnes perpjauname pusiau, išimame kauliukus.
  3. Sumaišome padažui skirtus ingredientus.
  4. Į serviravimo lėkštę dedame švarius špinatų ir gražgarsčių lapelius.
  5. Ant žalio pagrindo sudedame arbūzų kubelius, trešnių, braškių puseles.
  6. Užpilame pagamintu padažu.
  7. Viršų barstome fetos trupiniais/plėšyta mocarela.
  8. Padėliojame pakepintų graikinių/makadamijų riešutų arba kedrinių pinijų.
  9. Puošiame mėtų/bazilikų lapeliais.
  10. Skanaujame!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *