Skoniai · Sveikuolių skanėstai

Datulių saldainiai

Ar dar nebandėte sveikuolių skaniukų? Esate įpratę prie miltinių pyragaičių arba pieniškų saldėsių? Na, gerai, jau gerai … NE VISI ! Leiskite tęsti – tą tik ir matom, užsinorim, nusiperkam, arba bandom išgauti kažką panašaus į Instagrame esantį vaizdą, … o, kad dažnai vaizdas neatitinka teksto, tai kaltę prisiimam sau, na, čia AŠ kažko nesupratau, o jeigu tai pasikartoja, gali ir motyvacija dingti! Mažų ir ne visai, gudrybių pilna viešoji erdvė, reikia visada vadovautis savo intuicija (čia protas nepadės ;).

Truputį kitaip yra su sveikuoliškais skanėstais. Jų juk nereikia kepti – vadinasi, jiems negręsia perkepimas, sukritimas, spalvos transformacija ir kiti nepageidaujami reiškiniai. Todėl su jais viskas paprasčiau – “pereinam” per vaizdus, išsirenkam patinkantį, peržvelgiam ingredientus, įvertinam  “+turim-neturim”,  – o ir iš to kas yra, kažkas tikrai pavyks! Viską susmulkinam, sulipdom, suvoliojam ar suplojam, truputį atšaldom ir skanaujam. Mmmm…

Reikės:
  • 0,7 st migdolų
  • 1 st šviežių datulių be kauliukų
  • 0,5 st džiovintų spanguolių
  • žiupsnelio jūros druskos
  • 2-3 v.š. šalto vandens

Papuošimui

  • kokoso drožlių (gali būti ir nudažytos)
  • kakavos (riebios)
Datulių saldainiai
Datulių saldainiai su kokosų, kakavos apvalkalu
Datulių saldainiai
Datulių saldainiai su kakavos, kokosų ir pistacijų apvakalu
Datulių sldainiai
Datulių saldainiai tinka ir prie kavos
Datulių saldainiai su liofilizuotų aviečių apvalkalu
Gaminimas:
  1. Migdolus pakepiname 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes.
  2. Atvėsusius riešutus sudedame į maisto smulkintuvą ir, kartu su druska, sutriname iki vientisos masės.
  3. Pridedame datulių, džiovintų spanguolių, toliau smulkiname, kol masė taps tiršta.
  4. Mišinį iškratome į dubenį, įpilame vandens, permaišome, jeigu trūksta lipnumo, įpilame dar trupučiuką vandens.
  5. Kabiname arbatiniu šaukšteliu, sudėliojame saldėsių porcijas ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio.
  6. Drėgnais delnais formuojame saldainiukus ir, kol dar šie neprarado drėgmės, pavoliojame kokoso drožlėse, likusius –  kakavos milteliuose.
  7. Pusvalandžiui skanėstus patalpiname į šaldytuvą ir mėgaujamės į sveikatą!

Dar šis bei tas…

Vietoj džiovintų spanguolių galite dėti razinas, kitas džiovintas uogas.

Galite rinktis nebūtinai migdolus – kiti riešutai taip pat puikiai tiks.

Dažniausiai riešutai nekepinami, tačiau būtent jie suteikia ryškesnį poskonį.

Jei dėsite nekepintus riešutus, masę galima paskaninti vanile, klevų sirupu ar medumi.

Viršutiniam sluoksniui tinka ir pakepinti, kapti bet kokie riešutai, aguonos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *