Salotos · Skoniai

Burokėlių salotos su ožkų sūriu

Burokėliai rudenį patys skaniausi, nes vėliau jie neturi nei tiek skonio, nei vitaminų. Reikėtų pasistengti kuo dažniau jų išsivirti ar išsikepti, o pasigaminti carpacio, – tiesiog būtina!

Gaila, tačiau ši daržovė dažniausiai papildo mėsos patiekalų lėkštes. Nors neneigsiu, kad buvių košė, marinuotas agurkėlis, tarkuoti burokėliai prie kepsnio – oi, kaip skanu, ypač, kai grįžti iš kelionės prisiragavus kitų šalių “paveldo”. Tačiau tokia vertinga daržovė, neturėtų visą laiką pasilikti kito patiekalo šešėlyje – ji gali griežti pirmuoju smuiku! Šis įrašas – apie keptų burokėlių tobulą sąjungą su ožkos sūriu, antaniniu obuoliu ir lietuviškomis vynuogėmis.

Visko turim? – Taip! Rugsėjo gėrybės ką tik surinktos, saugoti padėtos, tačiau reikia paskubėti suvartoti, kol dar nepradėjo gesti

Ožkos sūrio tik teks paieškoti…

Reikės: (1 asmeniui)
  • 1 didelio arba 2 mažesnių keptų burokėlių
  • 0, 5 arba 1 nedidelio antaninio obuolio
  • 50 g ožkų sūrio
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2-3 v.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. balzaminio acto kremo
  • 1 saujos žaliųjų vynuogių
  • Įvairių rūšių maltų pipirų
  • Žalumynų (nebūtinai)
Keptų burokėlių salotos su ožkos sūriu
Gaminimas:
  1. Keptus burokėlius nulupame, plonai supjaustome – tą galima padaryti ir su daržovių peiliuku ar pjaustykle.
  2. Obuolius supjaustome stambiomis skiltelėmis, o šias padaliname dar į stambesnius gabalėlius, užpilame citrinos sultimis.
  3. Nuplauname ir nusausiname vynuoges.
  4. Į lėkštės vidurį dedame suvyniotus burokėlių griežinėlius, pabarstome juos šviežiai maltais pipirais, užpilame citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu acto kremu.
  5. Iš kraštų dedame obuolio gabalėlius, panašiai supjaustytą ožkos sūrį.
  6. Ant viršaus suberiame vynuoges, padėliojame žalumynų (jei patinka).
  7. Patiekiame įžangai į pietus arba kaip atskirą vegetarišką patiekalą.

Skanaukite ir nesustokite – ruduo gėrybių metas!

Dar šis bei tas…

Burokėlius kepu įvyniotus aliuminio folijoje apie 1,5 – 2 valandas (labai priklauso nuo burokėlių dydžio, “amžiaus”). Jeigu burokėliai didesni, geriau juos supjaustyti gabalais.

Prieskonių galite dėti ir kitokių, svarbiausia, kad jums patiktų, bet nevenkite rūgšties – burokėliams tai patinka. Jei kas mėgsta saldžiarūgščius derinius, galima įdėti truputį rudojo cukraus, medaus ar klevų sirupo.

2 Atsiliepimai “Burokėlių salotos su ožkų sūriu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *