Pyragai · Skoniai

Vyšnių pyragas

Į namus atkeliavo didelė dėžė vyšnių. Tik pasirodžius naujoms uogoms iš karto dairausi ir naujo pyrago recepto, ir nesudėtingo… Išbandžiau tris, bet labiausiai pavyko šis iš Mano receptai – sakyčiau, keksas, o jie man l a b a i patinka. Procesas truko neilgai.  Tai iš tikrųjų, nesudėtingas pyragas; jo viršų dar galima užbarstyti migdolų drožlėmis (šį kartą jų neturėjau); migdolai man buvo nė motais šią dieną – svarbiausia VYŠNIOS – saldžios, prisirpusios, viliokės, traukiančios akį ir kurstančios alkį.

DSCF8145
Kepimui paruoštas pyragas su vyšniomis

DSCF8139
Pyragas su vyšniomis

DSCF8148
Popietė su vyšnių pyragu ir kava

Reikės:

  • sviesto 160 g
  • kiaušinių 3 vnt.
  • cukraus 180 g
  • miltų 182 g (550D)
  • kepimo miltelių 1 a. š.
  • cinamono 1 v. š. (nebūtinai)
  • vyšnių 200 g
  • migdolų drožlių 100 g

Gaminimas:

  1. Iš anksto išimti iš šaldytuvo kiaušinius, kad šie geriau plaktųsi.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, dėti po vieną kiaušinį, kol sviestas pasidaro purus ir gražus kaip kremas.
  3. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu (jeigu mėgstate).
  4. Į masę supilti miltus, sumaišyti šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs, nudribs tik stipriau pakračius.
  5. Formą patepti sviestu, sudėti tešlą, išlyginti viršų, suberti ir išlyginti uogas, šiek tiek įspausti ir apibarstyti migdolų drožlėmis.
  6. Kepti apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

Dar šis bei tas…

Cinamonas šiam pyragui tinka.;)

Tešlos receptas yra universalus daugeliui uogų, slyvomis – taip pat.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *