Į namus atkeliavo didelė dėžė vyšnių. Tik pasirodžius naujoms uogoms iš karto dairausi ir naujo pyrago recepto, ir nesudėtingo… Išbandžiau tris, bet labiausiai pavyko šis iš Mano receptai – sakyčiau, keksas, o jie man l a b a i patinka. Procesas truko neilgai. Tai iš tikrųjų, nesudėtingas pyragas; jo viršų dar galima užbarstyti migdolų drožlėmis (šį kartą jų neturėjau); migdolai man buvo nė motais šią dieną – svarbiausia VYŠNIOS – saldžios, prisirpusios, viliokės, traukiančios akį ir kurstančios alkį.
Reikės:
- sviesto 160 g
- kiaušinių 3 vnt.
- cukraus 180 g
- miltų 182 g (550D)
- kepimo miltelių 1 a. š.
- cinamono 1 v. š. (nebūtinai)
- vyšnių 200 g
- migdolų drožlių 100 g
Gaminimas:
- Iš anksto išimti iš šaldytuvo kiaušinius, kad šie geriau plaktųsi.
- Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, dėti po vieną kiaušinį, kol sviestas pasidaro purus ir gražus kaip kremas.
- Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu (jeigu mėgstate).
- Į masę supilti miltus, sumaišyti šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs, nudribs tik stipriau pakračius.
- Formą patepti sviestu, sudėti tešlą, išlyginti viršų, suberti ir išlyginti uogas, šiek tiek įspausti ir apibarstyti migdolų drožlėmis.
- Kepti apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!
Dar šis bei tas…
Cinamonas šiam pyragui tinka.;)
Tešlos receptas yra universalus daugeliui uogų, slyvomis – taip pat.