Proginiai kepiniai ir desertai · Skoniai

Velykų boba

Pirmą kartą per Velykas skanaujame tradicinį pyragą – Velykinę bobą. Dar prieš metus nusipirkau aukštą kepimo formą, bet taip joje nieko ir neiškepiau. Tačiau atėjo laikas…

Reikės:

Tešlai

  • 1,5-2 nedidelių morkų
  • 500 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 25 g mielių
  • 250 g razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisų ar uogų
  • 75 g cukraus
  • 75 g cukraus pudros

Glajui

  • 0,5 st citrinos sulčių
  • 80-100 g cukraus pudros
  • pabarstukų (nebūtinai)
  • šokoladinių kiaušinių (nebūtinai)
  • šlakelio vandens
Velykų bobutė

Gaminimas:
  1. Tešlai smulkia trintuve sutarkuokite morkas.
  2. Džiovintus vaisius užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite, kol suminkštės, išimkite ir sudėkite ant popierinės servietėlės.
  3. Ant silpnos kaitros ištirpinkite sviestą.
  4. Pašildykite pieną.
  5. Mieles sumaišykite su keletu šaukštų šilto pieno, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  6. Palaikykite šiltai, kol mielės pakils.
  7. Į pakilusias mieles supilkite persijotus miltus, likusį šiltą pieną.
  8. Supilkite tirpintą sviestą, pamaišykite.
  9. Dėkite tarkuotas morkas, įmaišykite į tešlą.
  10. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  11. Trynius išplakite, sudėkite cukraus pudrą, pamaišykite, kol ištirps.
  12. Išplaktus trynius dėkite į tešlą, gerai viską išmaišykite.
  13. Sudėkite džiovintus vaisius, jei reikia pasmulkinkite, įmaišykite į tešlą.
  14. Išplakite baltymus, švelniai įmaišykie į tešlą.
  15. Tešlą sukrėskite į aukštą, išteptą sviestu, 16 cm skersmens formą su atsegamais kraštais.
  16. Leiskite tešlai pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje.
  17. Kepkite iki 200 lapsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
  18. Glajui visus reikiamus ingredientus sumaišykite ir aptepkite juo atvėsusį pyragą.
  19. Ant viršaus pabarstykite įvairiaspalvių pabarstukų, padėliokite šokoladinių kiaušinių.

Velykinį stalą puoškite skaniai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *