Pyragėliai su įdarais · Skoniai

Kapotos tešlos pyragėliai su uogomis

Noriu pradėti nuo patarimo, tikrai nuoširdaus: savaitgalį pasiruoškite kapotos tešlos ir turėkite jos šaldytuve. Atklydus netikėtam svečiui, panorėjus susitikti su draugu ar drauge, o gal užėjus įkvėpimo cunamiui, jūs būsite ramūs – turite “medžiagos” ir ne bet kokios.

Jau anksčiau buvau minėjusi paplotėlius, pyragėlius, o dabar kepu dar vienus. Negi neturite šaldytų uogų? Jei ne, tai rudeniniai obuoliai tikrai nenuvils – gražutėliai, laikomi tinkamai, dar ilgai kurstys fantaziją ir aistrą gaminti. Tada tik belieka įvaldyti žongliravimą ir pirmyn – keiti vaisius, uogas, spalvas, formas, derini IPhono objektyvą, gaudai saulės spindulį, dedi į  Facebooką, Instagramą ir jauti pilnatvę arba “galėjau geriau”, bet veža pats procesas, o kuriančiam žmogui tai yra dopingas, kaip narui vandenyno gelmės, alpinistui – kalnų viršūnės, traktoristui – milijoninė vaga, kultūristui – bispakas,  n-tąjam – n-asis nepakartojama dalykas…

O mes pradedam n-tąją kapotos tešlos variaciją.

Kapotos tešlos pyragėliai su uogomis
Kapotos tešlos pyragėliai su uogomis
Reikės:
  • Kapotos tešlos (receptą rasite čia.)
  • Šaldytų vyšnių arba kitokių uogų (įdarui).

Gaminimas:

  1. Iškočiokite atšaldytą kapotą tešlą.
  2. Paimkite apvalią formelę ar stiklinaitę, padarykite vidutinio dydžio apskritimus.
  3. Ant vienų dėkite šaldytas vyšnias su cukrumi,  pridenkite kitais.
  4. Suspauskite abu skritulius šakute, viršuje įpjaukite kryžiuką, kad ištekėtų uogų sultys ir sužadintų apetitą.:)
  5. Pabaigoje gautus ruošinius patepkite plaktu kiaušiniu, užberkite rudojo cukraus.
  6. Kepkite įkaitintoje iki 180/190 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Kapotos tešlos pyragėliai su uogomis
Kapotos tešlos pyragėliai su uogomis

Skanių akimirkų!

Dar šis bei tas…

Jeigu šaldytos uogos be cukraus, prieš dedant užberkite žiupsnelį.

Tą patį įdarą daryti galima ir su šviežiomis uogomis.

Jeigu patinka sūrių įdarai, gaminkite kaip sluoksniuotos tešlos pyragėlius su rikota ir mėlynėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *